Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Milliárdokat csalnak el az orvosok

A trükk egyszerű: a háziorvosok nem vezetik ki az elhunytakat vagy a külföldre költözőket a rendszerből, így továbbra is kapják az állami támogatást utánuk.

0 Tovább

Így lopnak ők

Lássuk be, bőven van még mit tanulnunk másoktól, legalábbis ami a jóhiszemű emberek átverését, pénzük előcsalogatását illeti. Vigyázó szemünket az Egyesült Államokra vetjük, ahol a 2001. szeptember 11-i terrortámadás kapcsán létrejött (ál)jótékonysági szervezetek miatt áll a bál.

0 Tovább

Milyen könnyű ellopni a titkaink?

Nem árulunk zsákbamacskát: nagyon. Jóformán védtelenek vagyunk a profi hackerek ellen, akik percek alatt mindent megtudhatnak rólunk.

A hackerek jó része persze alapvetően a pénzre hajt (így aztán ha a bankunk esetleg érdeklődik, hogy valóban elköltöttünk-e egy kisebb vagyont a világ másik felén, vagy a bankkártya-kivonatunkon olyan tételek szerepelnek, amiket sosem vásároltunk, sok kérdés nem marad...), de legalább ilyen erős motiváció lehet a gyanútlan áldozat manipulálása.

3 Tovább

Trükkös nagyik garázdálkodnak

Elszánt nagyikból áll banda garázdálkodik Detroitban, a korosodó nők eddig összesen mintegy félmillió dollár értékben loptak el hitelkártyát és készpénzt a gyanútlan vásárlóktól.

0 Tovább

A milliárdos csaló agyában

Interjút adott a New York Magazinnak a 150 évnyi börtönbüntetését töltő csaló bankár, Bernie Madoff, aki hangsúlyozta: vannak erkölcsei, van lelkifurdalása és nem az a szociopata, akinek beállítják.

0 Tovább

Kívül tágasabb

blogavatar

A világ érdekes. Ha érdekel, mi történik a világban körülötted, ha szeretnéd tudni, hogyan élnek mások, akkor itt a helyed!

Utolsó kommentek