Egy hatéves kisfiút borzalmas baleset ért 2010 novemberében. A szülők szó szerint minden vagyonukat feláldozták azért, hogy a gyerek ismét teljes életet élhessen. Úgy néz ki, sikertelenül. Megrázó történet és drámai képek következnek.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Mintha álarc lenne a hatéves Vang Hsziao-peng arca helyén, pedig ez megkeményedett égési sérülés. A hatéves kisfiút másfél éve érte borzalmas baleset, amikor egy öngyújtóval játszott.

A kínai kisfiú véletlenül felgyújtott kukoricaszárat és a tűzben szinte a teljes arca, a haja, a szemöldöke, az ajkai és a lábai megégtek. A baleset következtében az összes ujját amputálni kellett a második ujjperctől.

Nem volt pénz a további kezelésre

A helyi kórházban mindent megtettek érte és amennyire lehetett, sikerült is meggyógyítani, de a szülők csak három havi gyógykezelés költségét tudták állni. Így is eladták mindenüket, a házukat, a földjüket, hogy állni tudják a kezelés 150 ezer jüanra (5,4 millió forintra) rúgó költségét.

A család jelenleg egy zsebkendőnyi telken álló kis házban él, a 32 éves apa napszámosként havi 70 ezer forintot keres, míg az anya háztartásbeli. „Tisztában vagyunk vele, hogy minél fiatalabb korban végzik el a plasztikai műtétet, annál nagyobb a siker reménye. De nincs rá pénzünk” - mondja az apa, Vang Jougiu.

A kisfiú (akiről itt jobbra láthatnak egy baleset előtti képet) nem jár iskolába, mert bár megpróbálták beíratni az egyik közeli intézménybe, onnan az első nap után eltanácsolták a külseje miatt,

Tízmillió forint kellene

Nagyon fájdalmas ilyennek látni a kisfiam” - mondja az apa, hozzátéve, hogy Hsziao-peng számára a nyár a legborzasztóbb, amikor a meleg és a szúnyogok irritálják az érzékeny, égett bőrfelületet.

A családnak 10 millió forintnyi jüanra lenne szüksége a három legfontosabb műtét elvégzéséhez, ezek segítenének a kisfiúnak lélegezni, illetve valamennyit javítanának a külsején. Az apa már próbált helyi jótékonysági szervezetektől adományt kérni, de nem járt túl nagy sikerrel.

Noha Kína elméletileg kommunista ország, az ingyenes egészségügy nem jár mindenkinek, a lakosság fele az alapellátásért fizet, ami a számlák felét állja, a maradékot vagy a páciens, vagy az egészségbiztosítója fizeti. Ez azonban azt is jelenti, hogy a legszegényebbek, vagy a nagyon költséges beavatkozást igénylők, gyakran nem tudják megfizetni a megfelelő ellátást.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Nem hagyják nyugodni Whitney Houstont

A Star Wars és a Ponyvaregény, ahogyan még sosem látta

Húsvéti képekkel a világ körül

Tojásfejű világsztárok

Tüntessük el a tévéket!