Megdöbbentő, de igaz: a régi mobiltelefonok alkalmasabbak a telefonálásra, mint az új okostelefonok. Ráadásul ezt a brit szakhatóság, az Ofcom állapította meg.

Nyilván sokan vagyunk, akik sokszor végighallgattuk már egy-egy ismerősünket, amint lelkesen fejtegeti, hogy az ő régi telefonján mennyivel jobb beszélni, mint ezeken az új készülékeken és el nem cserélné a 2G-s mobilt holmi okos készülékre.

Rossz hírünk van: az ismerősnek igaza van... Legalábbis ezt állapította meg a brit szakhatóság, az Ofcom, mely szerint elsősorban vidéken hívás indítására és fogadására sokkal jobbak a régi mobilok, mint az új, harmadik generációs, internetezésre, emailezésre alkalmas készülékek.

Ennek valószínű oka a beépített antenna egyszerűsége, ráadásul a 2G-s telefonoknak nem kell váltogatniuk a 2G-s és 3G-s hálózatok között” - olvasható az Ofcom tanulmányában, amely azt is megállapítja, hogy a hangminőségben nem talált eltérést.

Talán brit belügynek tűnik, de azért magyar szemszögből is érdekes lehet, hogy a hatóság erősen nehezményezte, hogy az értékesítők nem tájékoztatják megfelelően a fogyasztókat a hálózati lefedettségről mobiltelefon vásárlásakor. Az Ofcom azt is javasolja, hogy a szolgáltatók közösen dolgozzanak ki egy olyan rendszert, amely lehetővé tenné a felhasználóknak a megfelelő színvonalú összehasonlítást.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!