Öt érv, mellyel a nők (és részben a férfiak) elhitetik magukkal, hogy életük párjával készülnek egybekelni, holott a zsigereikben érzik, hogy hibát követnek el. 

Kicsit rendhagyó poszt lesz a mai, szándékainak szerint részben vitaindítóul is szolgál, amennyiben egy érdekes véleménycikkre hívjuk fel a figyelmet. Az írás az amerikai Huffington Poston jelent meg Jennifer Gauvain tollából. Legérdekesebb megállapításait itt most közreadjuk, akit érdekel, az eredeti cikket itt találhatja meg.

A How Not To Marry The Wrong Guy (Hogyan ne menjünk hozzá a rossz pasihoz) című könyv szerzője egy korábbi írásában egy felmérésre hivatkozva azt állította, hogy a nők 30 százaléka esküvője napján tudja, hogy nem a neki legjobban megfelelő férfi felesége lesz, mégsem lép vissza.

Jennifer Gauvain szerint tehát a következő az öt leggyakoribb indok, amivel a nők meggyőzik magukat az ösztöneik szerint nem feltétlenül a legjobb házasságtól:

1. Már olyan régen járunk, nem akarom, hogy elvesszen az az idő, amit belefektettünk a kapcsolatba.

2. Nem akarok egyedül maradni.

3. Majd az esküvő után megváltozik.

4. Túl késő, túl kínos és/vagy túl drága lenne lemondani az esküvőt.

5. Igazán rendes srác. Nem akarom megbántani.

Annyit még érdemes elmondani, hogy a szerző alapvetően elvált nők körében végzett kutatást, de beszélt férfiakkal is. Úgy találta, utóbbiak esetében sokkal kevésbé én-központú az indoklás, azaz a férfiak általában a kötelességtudatot, és a menyasszony érzéseit hozták fel indokként a lelkük mélyén valójában nem kívánt házasságkötésre.

Vitatkozna? Nem ért egyet? Esetleg a poszt minden szava arany? Írjon, mondja el a véleményét itt, a kommentekben, esetleg a már több mint háromezer tagot számláló Facebook-csoportunk oldalán! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

A Kívül tágasabbról ajánljuk:

Agyonlőtte magát a kétéves kisfiú

Egy legenda vége

Egy félreismert sztár

Gazdagisztánról ajánljuk

Ilyen autó nincs is!

A 42 millió forintos whisky

Húsz év után – ünneplés luxussal