Minimum sajátos módszert választott egy kínai oldal, amely erotikus töltetű videók segítségével próbálja a vállalkozó kedvűeket mandarin nyelvre tanítani. Az ötlet persze bejött, de botrányt is okozott.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Tanuljon mandarint nem hagyományos módon” - szól a SexyMandarin.com szlogenje, és az oldal saját felhívásának az utolsó betűig eleget tesz. A tavaly decemberben indult vállalkozás gazdája ugyanis azt az (éppenséggel nem túl eredeti, de a jelek szerint működő) ötletet valósította meg, mely szerint összeköti a kellemest a hasznossal, azaz a nyelvtanulást a ledéren öltözött hölgyek társaságával.

Az első leckében (amelynek címe: Hány óra?) például két alsóneműbe öltözött modell fetreng egy ágyon – mert hát ugye miként másként is lehetne hatékonyan megtanulni az időt... Mindenesetre már az első epizód is 300 ezer látogatót vonzott.

A vállalkozó kedvű leendő tanárnőktől teljes alakos képet kérnek, valamint a modell- és (meglepő módon) tanári múlt bizonyítását.

Az ötletgazda Kaoru Kikuchi, a Nottinghami Egyetem volt építészhallgatója, aki kitart amellett, hogy az elsődleges célja az volt, hogy a mandarin nyelvet közelebb vigye az emberekhez.

Ha kézbe veszel egy tankönyvet tele kínai írásjegyekkel, megrémülsz. Ha a könnyedebb módszerrel indítasz... vagy szexi kisfilmekkel, az mindjárt más” - mondta az egyébként Tokióban született Kaoru Kikuchi. Az ötlet humoros oldalát hangsúlyozta a filmeket elkészítő Mick Gleissner is.

A magunk részéről azért sokkal inkább a Hong Kong-i Nők Alapítvány ügyvezető igazgatójával értünk egyet, aki a China Daily című lapnak azt mondta: szervezete hevesen ellenzi a nemi sztereotípiákon alapuló megkülönböztetést, különösen azt, ami szexuális tárgyként kezeli a nőket.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Világhírű esküvők világhírű dalai

A legszebb felhőkarcolók a világon

Jó nőket a kormányba!

Hülye kalapok szakmányban

Súlyosabb vagy, mint egy tadzsik?