Csekély hetedik alkalommal nősült meg a közelmúltban Jerry Lee Lewis, aki ezzel majdnem követhetetlen rokoni kapcsolatba került új feleségével. Miközben elmagyarázzuk a nem mindennapi helyzetet, egy még ennél is cifrább házasságot is felelevenítünk.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kezdjük a történetet legegyszerűbb részével: a rock'n'roll egyik legnagyobb élő legendája, Jerry Lee Lewis (a fenti képen) immár hetedik alkalommal mondta ki a (feltételezhetően csupán ideig-óráig boldogító) igent legújabb feleségének.

A 76 éves zenész március 9-én nősült meg, választottja egyben gondviselője is, Judith Brown. Az esküvőt a Mississippi államban fekvő Natchezben tartották.

Tartunk tőle, hogy ezzel a sztori könnyen követhető részének végére értünk. Tessenek szépen papírt és ceruzát elővenni, mert indul az őrület.

Judith Brown ugyanis nem más, mint Rusty Brown volt felesége. Feltételezzük, ez az információ még senkit sem rázott meg, ám Rusty Brown Jerry Lee Lewis másodunokatestvére. Egyúttal Myra Gale Brown testvére.

Namármost.

Myra Gale Brown azzal vonult be a rocktörténelembe, hogy ő volt az az akkor 13 éves lány, akit 1957-ben Jerry Lee Lewis irtózatos botrányok közepette feleségül vett. A balhét tetézte, hogy – értelemszerűen – ő is az énekes-zongorista másodunokatestvére.

Ha tudnak még követni, akkor azt is eláruljuk, hogy anno a botrányban született házasság a 23 éves énekes és 10 évvel fiatalabb hitvese között 13 évig tartott, majd válással végződött.

Judith Brown egyébiránt 14 évvel fiatalabb újdonsült uránál, és őszintén szólva már elég nehéz követni, hogy akkor ők tulajdonképpen a hitvesin kívül milyen rokoni kapcsolatban is állnak egymással. Egy biztos: Jerry Lee Lewis nem az egyszerű partnerkapcsolatairól híres...

A gitáros, aki saját fia veje lehetett volna

Most hirtelen csak egy, ennél is cifrább eset jut az eszünkbe a rocktörténelemből. Ennek legnevesebb főszereplője a Rolling Stones egykori gitárosa, Bill Wyman, aki 1989-ben (öt év együtt járást követően) vette feleségül az akkor 18 éves Mandy Smith-t.

Róla annyit kell tudni, hogy szerencsére és méltán elfeledett énekesnőcske volt a 80-as évek második felében.

A lényeg tehát az, hogy Bill Wyman megúszta a liliomtiprást és 1989-ben feleségül vette Mandy Smith-t és többé-kevésbé boldogan éltek egészen 1991-ig, amikor is házasságuk tragikus véget ért. A válást azonban csak 1993-ban mondták ki.

Ennek azért van jelentősége, mert még házasok voltak, amikor Bill Wyman első házasságából származó, akkor 31 éves fia, Stephen beleszeretett Mandy Smith anyjába és el is jegyezte.

Nem feltétlenül szeretnénk itt az összes rokoni szálat felfejteni (akinek kedve van, az a kommentek közt megteheti), de ugye alaphangon is az volt a helyzet, hogy könnyen előfordulhatott volna: Mandy Smith a saját mostohafia mostohalánya lesz, miközben Bill Wyman fia saját apja apósa. Ha jól követjük az eseményeket.

Mindenesetre: rock'n'roll!!!

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Megadnád a jelszavad az állásodért?

A világ emberek nélkül

Nagy politikai botrányok

Az új sztár: Harry, a törpevíziló

Újabb szexi képek Marilyn Monroe-ról