A férfiak szeretik azt hinni, hogy a fontosabb dolgokban ők döntenek, a nők pedig tudják, hogy ez nem igaz. Egy felmérés szerint a nőknek van igazuk – legalábbis a nyaralás kapcsán...

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A reptéri szállítás megoldása, a csomagok cipelése és szükség esetén a külföldi sofőrködés – egy felmérés szerint körülbelül ebben merül ki a férfiak hozzájárulása a családi nyaralásokhoz.

Minden másban a nők viszik a vezető szerepet, így ők döntenek a nyaralás helyszínéről, a ruházatról, az utazás lefoglalásáról és 43 százalékuk saját bevallása szerint az útleveleket (már ahova kell) is szívesebben tartja maguknál (a pénzről már nem is beszélve, de ezt már csak a rosszindulat mondatja velünk...).

Otthon is mindent megszerveznek

A felmérés azt mutatja, hogy a nők szeretik szorosan fogni a gyeplőt, amikor a nyaralásról van szó, és ők azok, akik kreatívak és megpróbálják kitalálni, hova menjen a család, és időt szakítanak a legjobb ajánlatok kiválasztására is” - mondta a felmérést megrendelő Teletext Holidays ügyvezető igazgatója, Victoria Sanders.

A kutatás szerint a nők több mint fele szívesebben tartja magánál a pénzt is (hoppá, ezek szerint nem csak a rosszindulat szólt belőlünk az előbb...), és 40 százalékuk vállalja magára azt is, hogy az otthoni teendőket (háziállatok élelmezése, csekkek befizetése, növények megöntözése) megszervezze a nyaralás idejére.

Hagyományos nemi szerepek

A férfiak sem hagyják természetesen szó nélkül a nőuralmat, minden tizedik arra panaszkodik, hogy párja túl sok holmit csomagol, és 14 százalékuk sokallja a nő által a nyaralás megkezdése előtt elköltött összeget.

Elég nyilvánvaló, hogy ami a nyaralást illeti, a hagyományos nemi szerepek tovább élnek. A nőkre még mindig igaz, hogy általában jobb szervezők, és hajlandóak időt áldozni az ideális helyszín kiválasztására, az utolsó apró részletig megtervezve mindent” - fogalmazott Victoria Sanders.

Akkor már csak egy kérdés maradt: nálatok ki tervezi és szervezi a nyaralást?

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Akik Bondok lehettek volna

Nézze meg a félmilliós szellemvárost!

Betontüskékkel kergetik el a hajléktalanokat

Szomjan halt a kórházban a beteg

A világ legnagyobb fagyija