Kivel nem fordult még elő, hogy nyaraláskor az olyannyira várt üdülőhelyre vagy szállodába érkezve teljesen más látvány fogadta, mint amit a prospektusban látott? Kevés dühítőbb dolog van annál, mint a várt csendes tengerpart helyett egy zsúfolt, zajos helyre érkezni a pihenés leghalványabb reménye nélkül...

 

Ezt elégelte meg egy brit csapat, amelyik a fejébe vette, hogy lerántja a leplet a csaló üdülőhelyekről és lefotózza a valóságot. Az eredmény sok szempontból elkeserítő, még ha teljesen megdöbbentőnek nem is neveznénk: a valóság néha köszönőviszonyban sem nagyon van a prospektusokban látható képekkel. (A lenti képen például Miami egyik szállodája látható, legalábbis a prospektus szerint - a valóság azonban ennél prózaibb, miután - mint az a fenti képen is látható - kissé kiretusálták a közlekedési lámpákat és az egyéb zavaró oszlopokat, póznákat.

Ha autót veszel, akkor előtte kipróbálhatod – de egy nyaralásról nem jöhetsz az első nap haza, ha nem tetszik a hely. A nyaralók megérdemlik, hogy tudatában legyenek annak, mi vár rájuk, amikor megérkeznek” - nyilatkozta a fényképekből összeállított oldal szerkesztője. (A következő képeken baloldalon látható a szálloda prospektusának a képe, míg jobb oldalon a valóság.)

 


Bizonyos trükkök, mondjuk a képek szerkesztése, megvágása még kevéssé szörnyű, ugyanakkor az sokkolt minket, hogy hány olyan szálloda van, amely alapból photoshoppolja a képeit” - tette hozzá Kelsey Blodget. (A lenti képek tanúsága szerint Los Angelesben egy egész áruházat tüntettek el a képról...) 

Az oldal inkognitóban küldte el munkatársait a hotelekbe, ahol több száz fotó és részletes jelentés készült. A készítők világszerte 23 népszerű turistaparadicsomban több mint 50 ezer fényképet készítettek mintegy ezer hotelben az elmúlt két évben. Mit mondjunk: tanulságos...

Csatlakozz hozzánk és több mint kétezer barátunkhoz a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Ha tetszett a poszt, akkor ajánljuk ezeket is:

Az állatvilág akrobatái

Zseniális képek manipulálatlanul