Érdekes képek kerültek elő még 1967-ből, amikor Sean Connery utódját keresték a világ leghíresebb kémjének szerepére. A Bond-castingon öten maradtak, közülük választották ki a végül nem túlságosan sikeres George Lazenby-t.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Biztosan akad színész, aki tagadja, de aligha akad olyan, aki visszautasítaná James Bond szerepét. A 007-es ügynök legendáját alighanem Sean Connery alapozta meg, így kulcskérdés volt, ki következzen utána. (A fenti képen a felső sorban balra Hans de Vries, mellette Anthony Rogers, az alsó sorban balról jobbra John Richardson, Robert Campbell és George Lazenby.)

Így aztán azon az 1967-es castingon, amelyről most a képeket mutatjuk, nagyon fontos volt, hiszen meghatározhatta a sorozat sorsát. A főszerepre végül öt jelölt maradt: a brit John Richardson, Anthony Rogers, Robert Campbell. Hans de Vries és a végül a szerepet megkapó ausztrál George Lazenby.

A képeket (melyeken klasszikus Bond-pózokban láthatók a színészek), a LIFE magazin készítette.

George Lazenby legnagyobb vetélytársának a most 78 éves John Richardson (a fenti képen) számított, akinek a karrierjét (Anthony Rogersszel /a következő képen/ és Robert Campbellel /legalul/ ellentétben) nem viselte meg a kudarc, hiszen egészen 1994-ig szerepelt nem is rossz filmekben.

Nagy kérdés, hogy visszatekintve a 73 éves George Lazenby miként vélekedik a döntésről, hiszen tulajdonképpen a Bond-film (Őfelsége titkosszolgálatában) volt az egyetlen jelentős szerepe (ha a 90-es évek Emmanuelle-sorozatát nem számítjuk ide, de nem számítjuk).

Bár sokak szerint nem volt rossz a szerepben, az utána következő Roger Moore sokkal jobban illett a karakterhez és markánsabban megmaradt az utókor emlékezetében.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Nézze meg a félmilliós szellemvárost!

Betontüskékkel kergetik el a hajléktalanokat

Szomjan halt a kórházban a beteg

A világ legnagyobb fagyija

Tom Cruise és a misztikus 33