Találós kérdés: melyik az a miniszterelnök, aki fapadossal repül a családjával megünnepelni a felesége születésnapját, a költségeket saját zsebből állja és közepes kategóriájú hotelben száll meg?


A jövő héten lesz 40 éves Samantha Cameron, a brit kormányfő felesége, így aztán a család úgy döntött, hogy a jeles eseményt a hétvégén Spanyolországban ünneplik meg. Ami talán kissé szokatlan, hogy úgy döntöttek: mindezt saját pénzből, fapados légitársasággal utazva, egy középkategóriás szállodában teszik meg.

Őszintén szólva valószínűleg David Cameronnak sem árt némi szusszanás, az elmúlt hetek ugyanis jórészt koalíciós vitákkal teltek (ami már csak azért is szokatlan Nagy-Britanniában, mert a választási rendszernek köszönhetően a legritkább esetben kell együtt kormányozni másik párttal), és a sajtó sem kímélte.

Politikai feszültségek

David Cameron a hét elején villámlátogatáson Pakisztánban is járt, és néhány ottani megjegyzése alaposan felzaklatta a hazai kedélyeket. Kijelentette például, hogy a világ jó pár bajáért Nagy-Britannia felelős, és azt sem fogadták egyöntetű lelkesedéssel a gazdasági válsággal sújtott britek, hogy közölte: országa 650 millió fontos pluszsegélyt nyújt az ázsiai országnak.

Visszatérve a rövid, kétnapos spanyolországi kiruccanásra, a brit miniszterelnök próbálja rendkívül óvatosan kezelni a pihenéseit, hiszen a közvélemény a gazdaságilag nehéz időkben különösen érzékenyen reagál a vezető politikusok magánutazásaira. (Erre láthattunk jócskán példát Magyarországon is, gyakorlatilag az utóbbi évtized összes kormányfője esetében.)

Így aztán kútba esett a tavalyra tervezett thaiföldi út, holott ott a helyi kormányfő vendége lett volna. A Cameron-család végül Cornwallban nyaralt (ott készült a fent látható kép is), amihez persze az is hozzájárulhatott, hogy felesége akkor várta negyedik gyermeküket.

Fent vagyunk a különböző közösségi oldalakon, a Facebook-on (csak egy lájk és már szórjuk is a sztorikat) és az iwiwen is. Mindkét helyen bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!