Egy brit kislány saját blogot indított, melyen megmutatja, mi az aktuális menü az iskolai menzán. Bár a blog nem régen indult, máris meglehetős felzúdulást okozott Nagy-Britanniában.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Egy sajtburger, két krokett, pár szelet uborka és egy nyalóka – távolról sem nevezhető egészséges és tápláló ebédnek egy általános iskolás számára. Nagy-Britanniában már évek óta téma az iskolai étkeztetés (emlékezetes, hogy Jamie Olivernek is volt egy reformkezdeményezése, komolyabb átütő siker nélkül), ami most újabb lendületet kapott Martha Payne blogjának köszönhetően.

A kilencéves kislány gyakorlatilag napok alatt igazi sztár lett, és ha megnézzük a képeket, van min elgondolkodni. A szelet pizza a krokettel és a nagyjából 20 szem kukoricával, mellette egy muffin szintén nem a kielégítő és egészséges táplálkozás csúcsa.

Az első bejegyzést még csak hárman olvasták, ám (ahogyan az már lenni szokott) az internet hirtelen szárnyaira kapta és hirtelen azon vette észre magát, hogy már 40 ezren látogatták.

Teljesen megdöbbentem. Egyáltalán nem vártam ekkora érdeklődést” - mondta a kislány (akinek blogját édesapja segíti). Az iskolai ételről pedig úgy vélekedett: „Általában elég szörnyű. Jó lenne, ha többet adnának, és nem lenne baj, ha lehetne repetázni is... és az sem lenne rossz, ha nem ilyen rémesen nézne ki”.

A dolog érdekessége, hogy a kislány engedélyt kér a tanáraitól, hogy lefotózhassa a menzai kaját, melyet egyébként adagonként 2 fontból (mintegy 720 forintból) állítanak elő.

Kíváncsiak lennénk magyarországi képekre is! Ha valakinek kedve támad, küldjön nyugodtan a kivultagasabbKUKAChotmail.com címre!

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Infúzióval doppingolják a felvételizőket

Agyonvertek a rendőrök egy hajléktalant

Fiatal lányok alkoholmámorban

Idióta szülők

Jeremy Clarkson „rasszista” botránya