Sok kritika éri a magyar egészségügyet (nem egyszer jogosan, persze), de a helyzet más országokban sem sokkal jobb. Például Nagy-Britanniában, ahol egy beteg szabályszerűen szomjan halt a kórházban.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A 22 éves Kane Gorny azért került kórházba, mert hónapokkal korábban agydaganatot állapítottak meg nála, és a gyógyszeres kezelés következtében további beavatkozásra volt szüksége.

A dél-londoni St George's Hospitalban a nővérek elfelejtették beadni neki a gyógyszerét, mi több, több mint egy napig sem enni, sem inni nem kapott. A már majdnem öntudatát vesztő férfi kétségbeesésében felhívta a segélyhívót.

A rendőrség meg is jelent a kórháznál, ám a személyzet elküldte őket, mondván, a férfinak semmi baja. Ha ez nem lenne elég, a mostani bírósági tárgyaláson tanúskodó anya, Rita Cronin azt mondta, órákon keresztül próbálta győzködni a nővéreket és az orvosokat, hogy fiának sürgős segítségre van szüksége, de nem hallgattak rá, és azzal rázták le, hogy a fia jól van.

Végül alig egy órával Kane Gorny halála előtt egy orvos vette észre a helyzet súlyosságát. „Bejött a kórterembe, egyetlen pillantást vetett rá, majd azonnal hívott mindenkit: 'Jöjjenek azonnal!'” - mondta az anya.

Ekkor esett le igazán, hogy egy napja semmilyen gyógyszert, folyadékot, semmit nem kapott, még csak ki sem vizsgálták” - tette hozzá Rita Cronin a bíróság előtt.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A világ legnagyobb fagyija

Tom Cruise és a misztikus 33

Ég és föld közt lógva

Legendás sztárok legendás autói

Chuck Norris nekiment Obamának