Nyakunkon a nyár, ami a legtöbb, kevésbé szerencsés, vagy kitartó ember esetében a sok öröm mellett azt is jelenti, hogy lehet aggódni, hogyan nézünk majd ki a strandon.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az aggodalmat persze tovább erősítik a mindenhonnan támadó reklámok és magazinok, melyekben tökéletes testű nők és férfiak élvezik felhőtlen örömmel a vízpart nyújtotta örömöket. Aztán az ember tükörbe néz...

Miután gyakorlatilag nem létezik olyasmi, amiről Amerikában ne készülne felmérés (ennél már csak a brit tudósok erősebb társaság...), így aztán most egy magazin készített felmérést arról, miként viszonyulnak a nők a saját testükhöz.

Nem untatnánk senkit az eredmények részletes ismertetésével (akit nagyon érdekel, az ide kattintva elolvashatja), de a legérdekesebb megállapításokat közreadnánk.

Nagy a nyomás

Kezdjük azzal, hogy a megkérdezett nők 68 százaléka azt mondta, a tökéletes test érdekében bevállalna egy hónap szexmentességet. Ami persze nem is csoda, hiszen 82 százalékuk bevallotta, hogy rendkívül nagy nyomásként éli meg, hogy tökéletes legyen a nyárra.

Ha nyár és bikini, akkor fotók is, no meg közösségi oldalak: gyakorlatilag a megkérdezett nők fele (egészen pontosan 44 százaléka) mondta azt, hogy ha valamelyik barátja feltenne róla egy bikinis képet a Facebookra, akkor vagy levenné a taget, vagy megkérné a barátját, hogy az egész fotót tüntesse el.

Erőteljes problémák akadnak az emberek testképével, amit mi sem jelez jobban, mint hogy a nők több mint fele gyűlöli a hasát, míg 29 százalék a combjával nincsen kibékülve. És akkor még a közös halmazról nem is beszéltünk...

Ha dönthetne: tökéletes test, vagy egy hónap szex nélkül, melyiket választaná?

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Mivel etetnek az iskolákban?

Mit csinált Batman és Darth Vader a II. világháborúban?

Iszonyat: kutyákkal tünteti el a nem kívánt magzatokat

Tíz legendás sztárházasság (plusz egy)

Mivel etetnek a kórházakban?