Vajon mi indít be jobban: egy romantikus vacsora vagy egy szexi film? Mennyi ideig tart egy együttlét? És hányszor egy héten? Ezekre a kérdésekre kereste a választ egy amerikai felmérés.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Vajon mit várnak a szexuális életüktől az emberek és mennyire elégedettek azzal, ami van? Tulajdonképpen ezek voltak az alapkérdések, melyekre az amerikai Fitness Magazine és a Yahoo! A választ kereste, amikor megkérdezett 1000, 18 és 64 év közötti amerikai felnőttet.

A romantikus vacsora indít be legjobban

A jelek szerint a jó öreg klasszikus vacsorás randi (némi finom borral...) ma is verhetetlen. Legalábbis a megkérdezettek többsége az első helyre tett a szexi film, SMS vagy telefon elé. Nem meglepő módon azért akadt némi nemzedéki eltérés a mobilkommunikáció terén, hiszen a 18-34 év közöttieket jobban beindítja egy jól megírt SMS, mint az idősebbeket.

A szóbeli megerősítés fontos a nőknek

A megkérdezett nők közel fele (44 százalék) mondta azt, hogy beindítja, ha a partnere szerelmet vall neki. Ugyanakkor csak negyedük (26 százalék) reagál hasonlóan, ha a férfi „dögösnek” titulálja. Hiába, a romantika...

Szex és / vagy alvás?

Amikor a felmérés készítői az iránt érdeklődtek, hogy ha lenne napi egy plusz órájuk, mit választanának, a válaszadók 35 százaléka szavazott a szexre, míg 20 százalék az alváselmaradást pótolná. Nem meglepő módon elhanyagolható arányban felelték azt, hogy edzenének, vagy bepótolnák a munkahelyi elmaradást. Azért az aligha lep meg bárkit is, hogy a férfiak között kétszer akkora arányban voltak a szexet választók, mint a nők közt.

42 perc

Mindig izgalmas kérdés a „mennyi ideig tart az együttlét?”. Nos, az amerikai átlag 42 perc (legalábbis ennyit vallottak be). Ami érdekes, hogy a férfiak itt kissé az átlag fölé (45 perc), míg a nők alá (39 perc) lőttek. (Persze a kérdés nem csak kifejezetten az aktus fizikai részére vonatkozott.) A felmérés szerint az egyedülállók (szinglik) együttlétei valamivel tovább tartanak (45 perc). A nők 65 százaléka egyébként elégedett volt az időtartammal, a férfiak már kevésbé (ez is tipikus, ugye).

Telefonon...

A megkérdezett nők közel fele (42 százalék) ismerte el, hogy szexelt már telefonon.

Kiegyensúlyozott nemi élet

Maradva a nőknél, 69 százalékuk vallotta azt, hogy heti 1-3 alkalommal él szexuális életet.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Egy Beatles-legenda vége

Egy csodás átalakulás képei

Íme, a tökéletes férfi!

Betiltott képek Csernobilról

Rémes menü az iskolákban