Egy sor változtatást tervez az iszlamista többségű új egyiptomi parlament. Ezek között van pár, európai szemmel nézve meglehetősen ellentmondásos (és akkor nagyon finomak voltunk) is.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Ha az egyiptomi parlament elfogadja a tervezett változtatásokat, akkor a házasságkötés alsó korhatárát hamarosan 14 évre szállíthatják le, és korlátozhatják a nők tanuláshoz és munkához való jogát.

Szintén a tervezett új törvénykezés része lenne az – írja az Al Arabiya dubaji híroldal –, hogy a férjek a feleségük halála UTÁN hat órával még élhetnének az elhunyttal nemi életet...

Az egyiptomi Nemzeti Nőtanács erős kampányba kezdett az elképzelések ellen, mondván, azok „eljelentéktelenítik és aláássák a nők helyzetét, ami negatívan hatna az ország fejlődésére”.

Tavaly kezdődött

A halál utáni szex (számunkra egészen morbid) kérdése tavaly májusban merült fel először, amikor egy marokkói vallási vezető, Zamzami Abdul Bari kijelentette, hogy a házasság érvényes a halál után is, hozzátéve, hogy a feleségeknek is joguk van a szexhez a halott férjükkel.

A jelek szerint az akkor is meglehetős felzúdulást keltő gondolatot most felkapták az egyiptomi politikusok. Alapvetően próbálunk viszonylag semlegesek maradni a blogon, de azért ezt az egészet nem tudjuk másként, csak teljes őrületként jellemezni.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Kutyavilág: döbbenetes bánásmód

New York eddig sosem látott képeken

Jennifer Aniston bazi nagy görög lagzija

Korrupcióval terjeszkedett a hipermarketlánc

Ön lakna ilyen épületben?