Egy friss felmérés cáfolja azt a meglehetősen széles körben elterjedt vélekedést, mely szerint a nők az esküvőt követően fokozatosan elveszítik az érdeklődést a szexuális élet iránt.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Az amerikai felmérésben megkérdezett feleségek 75 százaléka fontosnak tartotta az egészséges szexuális életet a házasságában. Az iVillage.com által végzett kutatás vezetője, Liz Zack szerint „az eredmények egyértelműek: a feleségek kifejezetten értékelik a jó szexet a kapcsolatukban”.

Mondjuk ennek a felfedezésnek az újdonságértékétől nem megyünk a falnak, ám a felmérésnek voltak más, érdekes(ebb) adatai is. Pontokba szedjük:

- A kérdezést megelőző hónapban a nők 80 százaléka élt szexuális életet a férjével

- A nők 46 százaléka azt állította, a mostani férje élete legjobb partnere az ágyban

- A megkérdezettek közel fele szerint a szex jobb lett, de legalábbis nem lett rosszabb a házasság során, míg egyharmaduk vélte úgy, hogy az igen kimondása előtt jobb volt.

- A nők valamivel több mint egyharmada (38 százaléka) állította, hogy partnerével egyenlő arányban kezdeményeznek

- A felmérésben részt vevők 22 százaléka ismerte el, hogy férjével váltottak már erotikus sms-eket, felük pedig használt már valamilyen kütyüt a flörtöléshez

Ami nem annyira szép...

Ez eddig szép. Vannak azonban a férfiak számára kevésbé hízelgő adatok is. Ilyen például, hogy a fentiek ellenére, ha választaniuk kellene, a férjezett nők kétharmada inkább más tevékenységet választana, például filmet nézne, a Facebook-on lógna, vagy a barátaival beszélgetne.

Ebben nincs túl nagy változás a 2010-es hasonló felmérés eredményeihez képest, amelyből például kiderült, hogy a feleségek 63 százaléka inkább az alvást vagy egy jó filmet választana...

Most már csak egy kérdés maradt: mit kell(ene) tennie a férjeknek, hogy beindítsák a feleségüket? Nos, a felmérés szerint a hölgyeket sokkal jobban beindítják a szerelmes gesztusok, mint ha ajándékot kapnak, vagy szexi ruhában látják a partnerüket.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Sosem látott képek Marilyn Monroe-ról

Álomotthonból rémálom

Kennedy eltitkolt szexügye

Minden idők legnagyobb hóviharai

A leghülyébb törvények