Egy friss felmérés szerint a nők a kapcsolat minden hónapjában veszítenek valamennyit a szexuális vágyból, míg a férfiaknál az érték nem változik. Na, most mi lesz?

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Minél hosszabb ideje él egy nő kapcsolatban, annál kevésbé vágyik a szexre – körülbelül így lehetne – némi leegyszerűsítéssel, persze – összefoglalni egy friss kutatás eredményét.

Egy kanadai kutatócsoport egyenesen azt állítja, már abból meg lehet állapítani egy nő vágyának mértékét, ha tudjuk, milyen régóta van egy kapcsolatban. A Journal of Sex & Marital Therapy (azaz szexuális és házassági terápiával foglalkozó magazin) nevű újságban megjelent tanulmány szerzői egy hónap és 9 év közötti hosszúságú heteroszexuális kapcsolatban élő párokat vizsgáltak.

Csökkenő női vágy

A 170 férfi és nő szexuális vágyát figyelték és elemezték ki. Az 1,2 – 6.0 közötti skála meglepő eredményt mutatott: minden vizsgált nő esetében a kapcsolatban eltöltött minden hónap 0,02 ponttal csökkentette a vágyat.

A kutatók ebből azt a következtetést vonták le, hogy a kapcsolatban eltöltött idő a nők esetében mindennél fontosabb a szexuális vágy szempontjából: még a szex élvezeténél, vagy a kapcsolat minőségénél is.

A férfiaknál ugyanakkor gyökeresen más a helyzet: ott a szexuális vágy azonos szinten marad, függetlenül a kapcsolat hosszától, ami a szakemberek szerint a reprodukció evolúciós igényének köszönhető. A nők figyelme eközben inkább a gyermeknevelésre összpontosul.

Igazat mondanak-e a férfiak?

A kutatást vezető Sarah Murray szerint a fenti adatok is alátámasztják azt a közvélekedést, melynek értelmében „ha az ember sok, sok évig ugyanazzal az emberrel szexel, akkor szükség van kreativitásra és nyitottságra, hogy az élmény friss és izgalmas maradjon”.

Az egész felmérésnek persze van egy gyenge pontja, és ezt maga Sarah Murray is elismeri: „A férfiak a nőknél kevésbé hajlandóak elismerni, hogy csökkent bennük a vágy, mert az nem férfias”.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

A cukor az új cigaretta?

A világ leghidegebb helyei

Akiket nem érdekel a szex

Így loptak el egy osztrák falut a kínaiak

Itt a bikiniforradalom!

Mennyibe kerül a csábítás?