Mindenkinek fáj, amikor a fizetéséből levonják a személyi jövedelemadót, és borzasztóan igazságtalannak érzi a dolgot. De vajon hol a legmagasabb az szja a munkavállalókat érintő elvonás, kik dühönghetnek a legjogosabban? Megmondjuk.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Ha már a munka ünnepe van ma, akkor közelítsük meg a kérdést kicsit más irányból és nézzük, a világban (pontosabban a felmérést készítő OECD 34 országa közül) hol a legrosszabb a munkavállalók helyzete!

A Top 10 utolsó (azaz ebben az esetben a legkedvezőbb) helyén Észtország áll 40,1 százalékkal. Az észteket a csehek követik 42,5 százalékkal, majd a szlovének következnek 42,6 százalékkal.

Kicsit távolodunk a régiónktól, a 7. helyen ugyanis a finnek találhatók 42,7 százalékkal, őket a svédek előzik 42, 8-cal (szépen lépkedünk felfelé...). Ötödik helyezett a meglehetős gazdasági bajban lévő Olaszország 47,6 százalékkal, ami egy jelentősebb ugrás, majd a 4. helyen Ausztria következik 48,4 százalékkal.

És akkor a dobogósok

A dobogó (eléggé dicstelen) alsó fokán Franciaország áll a maga 49,4 százalékával. Második helyezett... igen... igen... eltalálták... Magyarország, szintén 49,4 százalékkal, de legalább nem mi lettünk a legek.

Ez a kétes dicsőség ugyanis a németeknek (úgy bizony!!) jut, ahol akár 49,8 százalék is lehet az szja a munkavállalókat érintő elvonás.

Vannak még egészen apró örömök az életben...

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Szex a halál után?

Kutyavilág: döbbenetes bánásmód

New York eddig sosem látott képeken

Jennifer Aniston bazi nagy görög lagzija

Korrupcióval terjeszkedett a hipermarketlánc