Tombol a kánikula, ilyenkor jól esik egy hűs ital, majdnem mindegy, hogy hol. De azért mégsem teljesen mindegy, az itt bemutatott bárok annyira különlegesek, hogy még az innivaló is jobban csúszik.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Egy dolog a felszolgált ital minősége, de nem árt, ha a helyszín is vonzza a vendégeket. Az itt látható bárok esetében ez aligha probléma, legyen akár a (fenti képen látható) svájci Churban a H.R. Giger Alien Bar egy anatómiai tanulmányhoz hasonlító hely, vagy a következő képen bemutatott kanadai (egészen pontosan: quebeci) Ice Bar, amit nevéhez méltóan egy hatalmas jégben vájtak ki (az Ice Hotelhez hasonlóan, aminek része).

Vagy itt van egy egészen morbid helyszín, egyenesen az ukrán Truskavetsből, ami a világ legnagyobb koporsójában várja az erre fogékony vendégeket.

Helyben és stílusban is hatalmasat váltunk, hiszen a dubaji Burj Al Arab Hotel a világ egyik legelegánsabb szállodája, melynek Sky View nevet viselő bárja a 27. emeleten, a tengerszint fölött 200 méterrel található, így aztán a felhőket és az óceánt egyaránt láthatjuk.

Ha már tengerszint, utazzunk el az izraeli Eilatba, ahol a Red Sea Star Bar 6 méter mélyen, a Vörös-tengerben fekszik, bepillantást engedve a víz alatti világba.

Végezetül mind közül talán a legkülönlegesebb helyszínt mutatjuk be, amihez egyenesen Dél-Afrikába kell mennünk. Ott, a Limpopo tartományban található a Sunland Pub, ami teljesen átlagos neve ellenére fantasztikus helyen lett kialakítva: egy 6000 éves majomkenyérfa belsejében.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Megható lánykérések

A Kennedy-kampány ritka képei

Betiltják a popcornt?

A szépség áldozatai

A luxus fellegvárában