Megnevezték a legszebb magas épületeket a világon. A versenyen olyan épületeket vettek számításba, melyek 200 méternél magasabbak. Válság ide, válság oda, egyre több épül belőlük.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kanadai, ausztráliai, olasz és katari épületek lettek a legszebb felhőkarcolók versenyének regionális győztesei. A díjakat az amerikai Council on Tall Buildings and Urban Habitat nevű szervezet osztotta ki.

A CTBUH-t 1969-ben, a pennsylvaniai Betlehemben található Lehigh Egyetemen alapította Lynn S. Beedle Joint Committee on Tall Buildings néven.

A szervezet egyelőre csak a regionális díjakat osztotta ki, ezeket a következő épületek kapták: Absolute Towers - Mississauga, Kanada (Amerika) (a második képen), 1 Bligh Street, Sydney, Ausztrália (Ázsia és Ausztrália) (a legfelső képen), Palazzo Lombardia – Milánó, Olaszország (Európa) (a következő képen), és Doha Tower/BurjQatar - Doha (Közel-Kelet és Afrika) (a legalsó képen).

Érdekesség, hogy tavaly 88 200 méteresnél magasabb épületet adtak át, ami új rekord – a korábbi a 2005-ös 32 volt, és a tervek szerint a növekedés folyamatos, idén várhatóan 96 felhőkarcolót nyitnak meg.

Visszatérve az idei díjra, a végső győztest októberben nevezik meg a CTBUH 11. díjkiosztó gáláján.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Jó nőket a kormányba!

Hülye kalapok szakmányban

Súlyosabb vagy, mint egy tadzsik?

David Beckham, a tökéletes úriember

Szex helyett inkább munka?