Nem könnyű eldönteni és mi nem is szeretnénk, hogy az, amit Lena Fokina csinál minek minősül a címben feltett lehetőségek közül. Egy biztos: az orosz nő kezüknél, lábuknál fogva pörgeti a gyereket, és azt állítja, ez jót tesz nekik.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon és a Twitter-en!

Nehéz borzongás nélkül végignézni, amit Lena Fokina csinál a hozzá kerülő kisbabákkal – ahogy a könyöküknél és a bokájuknál fogva pörgeti, bukfencezteti őket, de olyan is előfordul, hogy a feje fölött (!) lengette a babát.

A képek és a videó annyira képtelennek hat, hogy sokak szerint kizárt, hogy mindezt igazi gyerekekkel teszi és nem babákkal, de a valóság az, hogy ami ebben a posztban is látható, az a valóság.

Lena Fokina saját állítása szerint 30 éve végzi ezeket a gyakorlatokat (a saját gyerekein is) és határozottan állítja, hogy az jót tesz a babáknak, akik között alig pár hetesek is vannak.

A helyzet ugyanakkor az, hogy a babák többsége annyira nem élezi ezeket a gyakorlatokat, a legtöbben ordítva követelik, hogy tegyék le őket, de az sem ritka, hogy elhányják magukat.

A testnevelés tanári diplomával rendelkező orosz nő viszont állítja, hogy a dolog egyáltalán nem veszélyes, és „bár elsőre némelyik baba sír, aztán elkezdik élvezni. A legtöbb ember azt hiszi, hogy a kisbabák semmi másra nem képesek, mint feküdni, enni és sírni. Az ember természetesen reflexekkel születik, amiket felhasználhatunk arra, hogy fizikailag és szellemileg is fejlesszük őket”.

A módszert egyébként egy másik orosz, Dr. Igor Csarkovszkij dolgozta ki egy állítólagos ősi afrikai törzsi módszer alapján és alapvetően az izom- és gerincproblémákkal küzdő gyerekek gyógyítására szánta.

A mozdulatok úgy lettek kitalálva, hogy fejlesszék az izmokat. Ezen gyerekek között sokan a társaiknál hamarabb kezdenek olvasni, énekelni, beszélni, úszni. Erősebbé teszi a fejüket is. Nem vagyunk embertelenek, nem teszünk semmi rosszat” - hangsúlyozta Lena Fokina.

A nő ma már külön táborokat szervez (elsősorban Egyiptomban), ahová özönlenek a főleg orosz és ukrán nők a gyerekeikkel. Egy 12 napos kurzus családonként 255 fontba (közel 90 ezer forintba) kerül.

Mit szólnak mindehhez az orvosok? Nos, immár évek óta folyamatosan kongatják a vészharangot, hogy a kisbabák esetében a természetellenes mozdulatsorok súlyos károsodást (agyvérzést, retinaproblémákat, agydaganatot), azaz az úgynevezett „megrázott gyerek szindrómát” okozhatnak.

Ti mit gondoltok minderről?

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Botrányos Whitney Houston-kép 1. rész , 2. rész

Így készülnek az Oscar-gálára 

Így tesz tönkre a lottóötös

Falu sürgősen, akciósan eladó!

A leggazdagabb amerikai elnökök

Szexizmus és kokain: hirdetések a múltból