Robert F. Kennedy 1968-as meggyilkolásának hivatalos verziója szerint Sirhan Sirhan egyedül cselekedett. Most az egyik kulcsszemtanú előállt és közölte: több merénylő is volt.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Nem egészen öt évvel bátyja, az elnök John F. Kennedy meggyilkolása után követtek el merényletet öccse, a demokraták szinte hivatalos elnökjelöltje, Robert F. Kennedy ellen. A hivatalos verzió szerint a Los Angeles-i Ambassador Hotelben 1968. június 5-én Sirhan Sirhan húzta meg a ravaszt, ám most az egyik legfontosabb szemtanú új verzióval állt elő.

Aminek mindenképpen napvilágot kell látnia, az az, hogy tőlem jobbra volt még valaki, aki lőtt. Az igazságnak ki kell derülnie. Nincs tovább mit rejtegetni” - mondta Nina Rhodes-Hughes egy, a CNN-nek adott interjúban.

A ma már 78 éves asszony azt állítja, az FBI „kiforgatta” a vallomását, hogy végül az derüljön ki, nyolc lövést hallott, amit aztán később bizonyítékként használtak fel arra, hogy Sirhan magányos merénylő volt.

"Legkevesebb egy tucatnyi lövés dördült"

A kérdés most annak kapcsán merült fel, hogy a merénylő ügyvédei ismét szeretnék újra megnyitni az ügyet.

Soha nem mondtam, hogy nyolc lövés dördült el. Soha, soha nem mondtam ilyet. Több, mint 8 lövés volt... Legkevesebb egy tucat, vagy akár 14. Tudom, mert hallom a lövések ritmusát a fejemben” - tette hozzá Nina Rhodes-Hughes, aki szerint a kaliforniai főügyész, Kamala Harris csak „szajkózta” az eredeti FBI-jelentés téves információit.

Érdekesség, hogy az 1969-es tárgyaláson Sirhan Sirhan ügyvédei sem támadták az ügyészség azon állítását, mely szerint a férfi lett volna az egyetlen elkövető, mi több, ő maga is azt vallotta, hogy ő gyilkolta meg Kennedy-t. Sirhan Sirhant egyébként halálra ítélték, majd ezt 1972-ben életfogytiglani börtönre módosították.

Az ügyészség ugyanakkor azon az állásponton van, hogy még ha ki is derülne, hogy a merénylő nem egyedül követte el tettét, Sirhan Sirhan bűnössége akkor is vitathatatlan.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Íme, a világ legkisebb autója

Kate és Vilmos egy éve képekben

Akinek megvolt Travolta, Cher és Michael Jackson is

Szex a halál után?

Kutyavilág: döbbenetes bánásmód