Végső nyugalomra helyezték Whitney Houstont, aki a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben veszítette életét. Ennek kapcsán olyan szállodákat kerestünk, melyek egy-egy híres haláleset kapcsán kerültek be a történelembe.

Csatlakozz hozzánk a Facebook- on és a Twitter- en!

Lorraine Motel, Memphis, Tennessee

1968 sötét éve volt az amerikai történelemnek. A gyilkosságok sora április 4-én kezdődött, amikor a memphisi Lorraine Motelben agyonlőtték az amerikai emberi jogi mozgalom vezérét, Martin Luther King Jr-t. A politikus még csak 39 éves volt. Az elkövető James Earl Rayt elfogták, és élete hátralévő részét börtönben töltötte. A szálloda ma az amerikai Emberi Jogok Múzeumának ad otthont.

Ambassador Hotel, Los Angeles, Kalifornia

Alig két hónappal Martin Luther King halálát követően újabb gyilkosság rázta meg az amerikai politikát: az 1963-ban agyonlőtt elnök, John F. Kennedy öccsét, a friss demokrata elnökjelöltet, Robert F. Kennedyt ölték meg a Los Angeles-i Ambassador Hotel konyhájában.

A volt igazságügy-minisztert a 24 éves Sirhan Sirhan lőtte le, a férfi ma is életfogytig tartó börtönbüntetését tölti. A szállodát 2005-ben lebontották, a helyén ma hat iskola áll – ki más, mint Robert F. Kennedy nevét viselve.

Landmark Hotel, Los Angeles, Kalifornia

Maradunk Los Angelesben, de a politikai gyilkosságok után jöjjön egy, a zenei világot megrázó haláleset. 1970 októberét írjuk, alig pár héttel vagyunk minden idők egyik legnagyobb hatású gitárosa, Jimi Hendrix halála után, amikor újabb tragédia történik. A hatvanas évek másik meghatározó alakja, Janis Joplin túladagolja magát, összeesik a Landmark Hotel (ma: Highland Gardens) egyik szobájában és már nem sikerül megmenteni.

Az énekesnő egész nap egy új felvételen dolgozott az egyik Los Angeles-i stúdióban, majd inni ment zenekara egyik tagjával. Amikor utoljára élve látták, éppen a recepción próbált meg aprót szerezni, hogy cigarettát vegyen magának.

Amikor a szobájában belőtte magát, olyan durván ért padlót, hogy kis híján széttörte az orrát. A befecskendezett adag az általa használt dózis nyolcszorosa volt... Alig 27 éves volt.

Chateau Marmont, West Hollywood, Kalifornia

Alighanem Kaliforniában a legnagyobb a sztársűrűség, így aligha meglepő, hogy a legtöbb tragikus haláleset is valószínűleg itt történik. 1982. március 5-én generációjának egyik legtehetségesebb színésze távozott, az ok ezúttal is kábítószer-túladagolás.

A 33 éves, komikusként és színészként is kiváló John Belushi egy egész éjszakai ivászat-kábítószerezést követően egy speed-heroin kombóval gondolta lezárni a napot reggeli fél 9-kor. A személyi edzője talált rá délben – már nem lehetett megmenteni.

Ritz-Carlton Hotel, Sydney, Ausztrália

Végezetül egy (időben és térben is nagy) ugrással teremjünk 1997-ben, méghozzá Sydneyben. A Ritz-Carlton Hotel (ma: Stamford Plaza Hotel) másfél évtizede is a sztárok egyik kedvelt szállodája volt, így nem csoda, hogy az INXS frontembere, Michael Hutchence is itt szállt meg.

Az énekes halála meglehetősen bizarr volt: egy bőrövre akasztva találták meg teljesen meztelenül, miközben a szoba tele volt alkoholos üvegekkel és kábítószerrel. Halálát hivatalosan öngyilkosságnak nyilvánították, bár búcsúlevelet nem hagyott hátra és megbeszélt reggelije volt egy volt barátnővel. Sokak szerint nem öngyilkosság, hanem baleset történt, mégpedig valamilyen bizarr szexuális játék keretében.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Luxusban józanodnak a sztárok

Egy őrült történet

Horrorképek: ezt műveljük az állatokkal

Hogyan trükköznek a szupermarketek?

Miért híznak a nők?