Már megint a nyakunkon a Valentin-nap, így nem meglepő, hogy egyre-másra jelennek meg a különböző felmérések.

Ezúttal a Ralph Lauren divatmárka és a Glamour magazin vállalkozott arra, hogy 1000 felnőtt (konkrétan 18 év feletti) nő és férfi megkérdezésével felmérje: mit gondolnak az amerikaiak a szerelemről.

Vágjunk is a közepébe! Az amerikai felnőttek 90 százaléka hisz az igaz szerelemben, függetlenül nemtől, kortól és (kapaszkodjanak meg!) családi állapottól. A kapcsolatok jellemzően baráti társaságokon, esetleg a családon vagy a munkahelyen keresztül szövődnek, ám egyre többen (12 százalék) ismerkedik meg párjával online.

Rendben, megtörtént az első találkozó, a nagy kérdés ilyenkor mindig az, mennyi idő elteltével hívjuk fel a másikat. A megkérdezettek háromnegyede szerint az 1-3 nap megfelelő várakozási idő, a férfiak ugyanakkor hajlamosabbak már másnap telefonálni.

Nem meglepő, de az első randi után általában a telefonálás a kedvenc kapcsolatfelvételi mód, noha a pasik ebben az esetben is szívesebben hagyatkoznak a technikára. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 49 százalékuk inkább sms-ezik, míg 29 százalék az e-mailre esküszik.

Minden kapcsolatban fontos szerepe van (kellene, hogy legyen…) a bókoknak. A férfiak 88 százalékának a legszebb bók az „olyan jó a humorod”, míg a nők a „milyen szép a mosolyod” mellett teszik le a voksot (ráadásul 93 százalékban).

A férfiak hamarabb vallanak szerelmet, mint a nők, a találkozás első hetében majdnem kétszer annyian (19 ill. 10 százalék).

Érdekes, hogy az amerikai férfiak elsődleges vágya, hogy azt mondják nekik: „Szeretlek”. Van egy olyan érzésünk, hogy ezt a vallomást a nők sem bánják olyan nagyon…