Kis híján elvágott torkú oroszlánfókák, széttépett szájú fókák sora látható azokon a felvételeken, melyet az alaszkai halászati hivatal tett közzé a minap. Megrázó videó és képek csak felnőtteknek!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A hátborzongató képeken jól látszik, ahogyan a szerencsétlen állatokon néha végzetes sérülést okoznak a különböző halászati kellékek, a hálók, a műcsalik és egyéb készségek, az egyik képen pedig egy széljelzőbe csavarodot, gyakorlatilag mozgásképtelenné vált példány látható.

A szakemberek szerint sok állat még kölyökkorában esik a műanyag kötelek csapdájába, majd ahogyan nő, azok egyre jobban szorítják el a nyakát, míg végül megfulladnak.

Az alaszkai hatóságok bejelentették, a korábbinál is szorosabban kívánnak együttműködni a halászokkal, hogy csökkentsék a hasonló esetekben elpusztuló állatok számát.


Egy korábbi tanulmány kimutatta, hogy 2000 és 2007 között 386 oroszlánfóka sérült meg a tengeri hulladékok miatt Alaszka és Brit-Columbia partjainál. A leggyakrabban műanyag csomagolópántok és gumiszalagok okoztak sérülést.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Hogyan trükköznek a szupermarketek?

Miért híznak a nők?

A gyűlölet álarc nélkül

Ez lesz a világ legmagasabb épülete

Elképesztő pletyka Diana hercegnőről