Tegnap egy nepáli faluról készült csodás fotókat mutattunk meg, ma folytatjuk a négynapos ünnepre pihentetőül kitalált minisorozatot – ezúttal kitágítjuk a horizontot. Kicsire nem adunk: a világ kell nekünk! Vigyázat, addiktív!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Mint minden zseniális ötlet, ez is kifejezetten egyszerű: hozzuk össze a Google Earth szolgáltatást egy egyszerű szavazós oldallal és máris valami egészen varázslatos dolgot kapunk, amivel akármeddig el lehet játszani.

A Stratocam kitalálója és alapítója a DreamWorks és a Google egykori alkalmazottja, Paul Rademacher, aki azt találta ki, hogy szavazni lehessen a kereső térképszolgáltatásával készült képekre. A dolog pofonegyszerű, nem kell többet tenni, mint egy tetszik-nem tetszik gombot nyomni. Minél több embernek tetszik egy kép, annál nagyobb gyakorisággal jelenik meg az oldalon.

A dolognak azonban szerintünk nem is ez a lényege, hanem az, hogy a gép mellett ülve is megmutatja: milyen káprázatos, változatos, gyönyörű világban élünk. A nagyításokkal egészen utcaszintig gyönyörködhetünk az Eiffel-toronyban, vagy a budapesti Bazilikában éppúgy, mint egy Los Angeles-i kamionparkolóban (nem vicc!), vagy Szaúd-Arábia kietlenebb vidékében. Tartsanak velünk, mutatunk pár példát (a fenti kép az Egyesült Államokban, Arizónában készült és használaton kívüli repülők láthatók rajta)!

Faro, Portugália – hívogat a nyugalom

Dubaj – a híres mesterséges pálmasziget felülről nézve egészen káprázatos látványt nyújt

Hawaii, Egyesült Államok – a vulkanikus szigetről ksézült kép az egyik személyes nagy kedvencünk

Los Angeles, Egyesült Államok – maradva az USA-ban, a kép közepén egy folyót látunk, körülötte pedig házakat és farmokat

Riyad, Szaúd-Arábia – a másik nagy kedvenc, a kis zöld foltok oázisok, gazdálkodó közösségek a sivatagban

Párizs, Franciaország – az Eiffel-toronyról aligha kell bármit is mondani

Budapest – a Bazilikáról pláne nem...

Velence, Olaszország – a lagúnákkal, hajókkal, gondolákkal fentről is káprázatosan szép

Végül ismét Los Angeles, ahol a nagy kérdés úgy hangzik, legót, zsírkrétákat, esetleg egy kamionparkolót látunk? Ugye, hogy utóbbi is lehet izgalmas látvány?

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Hol a nők helye?

Chuck Norris véget vet az amerikai elnökválasztásnak

A kislány, aki öregebb, mint az édesanyja

Akiktől rettegnek a szupermarketek

Káprázatos hotelbelsők szédítő mélységekben

Ötévesen intézetbe küldenék a rossz gyerekeket