A Cadillac márka szorosan összefonódott a negyvenes, ötvenes és hatvanas évek sztárjainak csillogásával. Ha valaki igazán nagymenő volt, Cadillacet vett. Időutazás a sztárokhoz képek segítségével.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Amerikai elnökök, aztán maga a király, Elvis és a legnagyobb hollywoodi nevek mind-mind Cadillacet vettek, ha luxusautóra támadt gusztusuk. A klasszikus szépségű autók így gyorsan a siker és a gazdagság szimbóluma lett, valamiért megelőzve a Rolls Royce-t, a Bentleyt, a Ferrarist é s a Maseratit.

A detroiti gyár aztán 1997-ben bezárt, miután akkora visszaesés következett, hogy a villámgyorsan lecsúszó Detroitból kis híján szellemváros lett. A General Motors 2004-ben örökségvédelmi központot nyitott, bemutatva, mit adott az amerikai és világszerte az autóiparnak a város.

Akkor még elég kevés fotót tudtak kiállítani, ám egy szép nap megjelent egy volt alkalmazott kezében egy doboz fekete-fehér fényképpel, melyen az autójukat éppen átvenni érkező sztárok voltak láthatók. Itt éppen a színésznő Kim Novak, aki 1957-ben jutott hozzá a Cadillacjéhez.

A következő képen egyik igazi legenda száll ki autójából: a hős amerikait megtestesítő John Wayne maga.

Bing Crosby is megkapta a magáét, a képen éppen 1947-ben írja alá vadonatúj autójának szerződéseit.

Danny Kaye-t Magyarországon talán kevesen ismerik, de a maga korában igen neves amerikai szerző, énekes, táncos-komikus volt. A képen 1956-ban látható. Mint látható, az előadóművészeket néha még arra is megkérték, hajtsák ők végre az utolsó simítást az autón, mielőtt átvennék a kulcsokat.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Chuck Norris nekiment Obamának

Tanuljon nyelvet erotikával!

Világhírű esküvők világhírű dalai

A legszebb felhőkarcolók a világon

Jó nőket a kormányba!