A popzene történetének egyik legnagyobb álma, a Beatles újraegyesülése ma alighanem valóra válna – ezt maga Paul McCartney nyilatkozat egy angol lapnak.

A Beatles 1970-ben oszlott fel hivatalosan, egyben véget vetve a XX. század egyik legjelentősebb zenei partnerségének, a Lennon-McCartney szerzőpáros működésének is. A feloszlást követően természetesen folyamatosan napirenden volt az újraegyesülés kérdése, persze legtöbbször csak a rajongók vágyaiban.

A kezdeti ellenségeskedés azonban viszonylag hamar gyengülni kezdett, és ha 1980-ban nem gyilkolják meg John Lennont, akkor alighanem ismét összeállt volna a banda – állítja egy, a The Daily Expressnek adott interjúban Paul McCartney.

Ha John és George még köztünk lenne, akkor szinte biztos, hogy lett volna újraegyesülés. Szerintem felmelegedett volna annyira a kapcsolatunk, hogy egyszer csak azt mondtuk volna: Gyerünk, csináljuk!” - mondta Paul McCartney.

A helyzet az, hogy akárhányszor együtt játszottunk (a tagok többször szerepeltek egymás lemezein, főleg Ringoéin, de a Lennon-McCartney páros soha nem dolgozott többé együtt – KT), az a viták ellenére mindig nagyszerűen működött. Annyira jól ismertük egymást, olvastunk egymás gondolataiban. Ha Ringo felgyorsult kicsit, mi követtük. Nagyszerű lett volna, de én nem nagyon hiszek a 'Mi lett volna, ha...' kezdetű kérdésekben. Már nincs mit tenni, de azért jól kicsit eljátszani a gondolattal” - tette hozzá a Beatles basszusgitárosa.

 

Paul McCartney az interjúban beszélt arról is, hogy 1976-ban egyszer együtt nézték Lennonnak a Saturday Night Live című műsort, amiben a banda újraalakulására hívott fel a műsorvezető, aztán mégis úgy döntöttek, hogy nem teszik meg, „mert az meló lett volna, mi meg aznap este lazultunk egy kicsit”.

Az ember csak sajnálni tudja, hogy akkor nem döntöttek másként...

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Ja, és fent vagyunk a Twitter-en is sztárhírekkel, érdekességekkel.