A „szexi stewardess” egyike a legerősebb sztereotípiáknak és talán nem csak a repülés terén. Vajon melyik légitársaság utaskísérői felelnek meg leginkább ennek a képnek?

A hét első felében rendezték meg a Business Travel and Meetings Show-t Londonban. Ezt megelőzően a szervezők több felmérést is készítettek az elsősorban üzleti okokból repülők körében. Az egyik kérdés arra vonatkozott, hogy szerintük mely légitársaság járatain vannak a leginkább szexi, vonzó stewardessek.

Nos, a megkérdezettek több mint fele (egészen pontosan 53 százaléka) a Virgin alkalmazottaira voksolt. A második helyen a Singapore Airlines (18 százalék), a harmadikon az Etihad (12) stewardessei végeztek. Az első ötbe még az Emirates (11) és az Aer Lingus (6) utaskísérői fértek be. (A teljes listát képekkel ide kattintva tekintheti meg.)

A szervezők arról is megkérdezték az utasokat, hogy mi idegesíti őket a legjobban a repülőutak során. A válaszadók közel háromnegyede (egészen pontosan 74 százaléka) a gyerekeket nevezte meg. Őket azok az utasok követték, akik ingyenes upgrade-et kapnak turistaosztályú jegyükhöz (18 százalék).

A megkérdezettek 15 százaléka erősen nehezményezte, hogy a business és a turistaosztály nincs megfelelő módon elválasztva egymástól, míg 12 százalék úgy vélte: hiába fizet jóval többet a jegyért, turistaosztály-szintű ellátásban részesül.