A kétéves kisfiú az amerikai Marylandben játszott a fegyverrel, amikor az elsült. Hiába szállították mentőhelikopterrel kórházba, már nem tudták megmenteni az életét.

A marylandi rendőrséget hétfő kora este hívták ki az Oxon Hillben található egyik lakáshoz lövés okozta sérüléshez. Kiderült, az áldozat egy kétéves kisfiú, aki saját magát lőtte fejbe. Egy közeli kórházba szállították mentőhelikopterrel, de már nem tudták megmenteni az életét.

Egy élesre töltött fegyvernék, a ravasz meghúzásához alig kell erőt kifejteni, egy kétéves is könnyen elsütheti a pisztolyt” - mondta a helyi rendőrség részéről nyilatkozó Evan Baxter.

Szomorú eset, hiszen csak egy kisgyerek volt még. Mint egy kis angyal. Nem is tudta, mit tesz” - nyilatkozta az egyik szomszéd, Maria Nunez.

Egy másik szomszéd már kevésbé volt megengedő: „Nem lenne szabad, hogy fegyver legyen a gyerekek által elérhető helyen” - mondta José Chura.

Mi még kevésbé vagyunk megengedőek: vajon hány hasonló balesetnek kell még történnie, mire Amerikában is belátják a lőfegyverek lelkes pártolói, hogy az európainál jóval liberálisabb fegyverviselési törvényeken esetleg szigorítani kellene?

Csatlakozzon a már több mint háromezer tagot számláló Facebook-csoportunkhoz, mert az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

A Kívül tágasabbról ajánljuk:

Egy legenda vége

Egy félreismert sztár

Így akarta beszervezni a brit kormányfőt a KGB

Gazdagisztánról ajánljuk

Ilyen autó nincs is!

A 42 millió forintos whisky

Húsz év után – ünneplés luxussal