Könyv jelent meg a Ron Galella munkásságából, még ha furcsa is ilyet leírni egy paparazzo kapcsán... de a legendás lesifotós a legnagyobb sztárokat kapta le a legváratlanabb pillanatokban. Válogatás az érdekesebb képek közül.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Paparazzo Extraordinaire címmel jelent meg Ron Galella könyve. A lesifotós korának egyik sztárja volt maga is, hiszen olyan csillagokat kapott lencsevégre, mint Frank Sinatra, Michael Jackson (Brooke Shields színésznővel, a következő képen), Elizabeth Taylor, Brigette Bardot, Mick Jagger, John Lennon, John Travolta vagy éppen Andy Warhol.

A már 81 éves fotós egyik legendás áldozata a meggyilkolt amerikai elnök özvegye, Jackie Kennedy (akkor már Jackie Onassis - a legfelső képen), akit rendkívül kitartóan, évekig üldözött és készített róla képeket – volt, hogy a Central Park bokrai közé rejtőzve várta a bicikliző egykori First Lady-t, de előfordult olyan is, hogy egészen Görögországig követte, ahol tengerésznek öltözve próbálta meg bikiniben lekapni.

Nem csoda, ha Jackie O-nak egy idő után elege lett belőle, és bírósági úton tiltatta el a további zaklatástól, így aztán Ron Galella nem is mehetett 100 méternél közelebb a házához és 50 méternél közelebb hozzá és a gyermekeihez.

A múlt és az idő persze sok mindent megszépít (az akkor hajszolt sztárok - például a fenti képen látható Jack Nicholson és Diane Keaton - aligha voltak túl boldogok a zaklatástól), és ma már inkább legendásak azok a történetek, amikor például egy taxi ablakából kilógva próbálta meg lekapni egyik-másik nagy sztárt.

Íme, pár kép a legjobbak közül - rajtuk Cher, Mick Jagger, John Travolta és Andy Warhol!

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Kutyavilág: döbbenetes bánásmód

New York eddig sosem látott képeken

Jennifer Aniston bazi nagy görög lagzija

Korrupcióval terjeszkedett a hipermarketlánc

Ön lakna ilyen épületben?