Hatalmas pénzügyi bukásnak tűnik az a befektetés, melybe olyan sztárok, mint Simon Cowell és Andrew Lloyd Webber öltek milliókat Barbadoson.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Igazi luxusmenedékként indult, mára inkább kísértetházak sorának tűnik az a barbadosi telep, melyen a legkényesebb ízlésű milliomosok találhattak volna menedéket a világ zaja elől.

A 32 hektáros, Paradise Beach (azaz Paradicsom Part) néven futó karibi projekt leállásának a sok milliomos befektető dacára meglehetősen prózai oka van: az ingatlanfejlesztők kifogytak a pénzből.

A projekt (melyben a legdrágább ház 18 millió fontba kerülne, a szolgáltatásokat pedig a közeli Four Seasons szálloda nyújtaná) 4 éve indult, és a falak állnak (sőt, ránézésre a házak leginkább szerkezetkésznek tűnnek), de a hírek szerint a befejezés most távolabbinak tűnik, mint valaha.

Ha nem sikerül pénzt felhajtani, akkor a (nemcsak a helyszín miatt) mesésnek induló elképzelésből ronda rémálom lesz. Márpedig a helyzet finoman szólva sem biztató, hiszen a reménybeli tulajdonosok egyre másra perelik be az építőcéget.

Simon Cowell „rendkívül megértő”

Az egyik befektető, a brit Aidan Heavey már a barbadosi Legfelsőbb Bíróságon próbálja visszaszerezni a foglalónak befizetett 1,3 millió fontját, azt állítva, hogy a kivitelezők szerződést szegtek, amikor az ígért 2010-es határidőre elmulasztották befejezni 6,3 millió fontos villáját.

A vásárlók között van a X Factor atyja, Simon Cowell, aki egy hat hálószobás, közvetlenül az óceánra néző ingatlant előlegezett meg. A szerződés szerint neki tavaly kellett volna átvennie a házat, ehhez képest most arra próbálják rávenni, hogy fogadja el a 2015-ös (!!) átadást. A projektet irányító Avinash Persaud szerint a producer „rendkívül megértő”.

Még 16 millió font kellene

Szintén a vásárlók között van Lord Andrew Lloyd-Webber, ám a zeneszerző közleményben adta hírül, hogy a maga részéről jelen pillanatban semmilyen eljárásban nem vesz részt az ügyben.

Ami a vállalkozás jövőjét illeti, Avinash Persaud szerint egyelőre 79 millió fontot sikerült összegyűjteni a szükséges 95 helyett, hogy megépülhessen a befektetés sikere szempontjából kulcsfontosságú, 110 szobás luxusszálloda. „A legtöbben, akik leelőlegezték valamelyik ingatlant, tisztában vannak azzal, hogy amint sikerül helyrerázni a pénzügyeket, tovább tudunk majd lépni”.

Azért arra kíváncsiak lennénk, meddig tart még a türelem (már akinél tart...) az építkezés leállítása után három évvel.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Kennedy eltitkolt szexügye

Minden idők legnagyobb hóviharai

A leghülyébb törvények

Hova tűnik a szex?

A cukor az új cigaretta?

A világ leghidegebb helyei