Ha kimondjuk Ashton Kutcher nevét, a legtöbb embernek a legjobb esetben is nem túl színvonalas amerikai filmek jutnak az eszébe, és persze a felesége, Demi Moore. Pedig az amerikai fiatalembernek van egy másik, kevéssé közismert élete is.

 

Még ha nem is feltétlenül így tervezte, de Charlie Sheen erősen Ashton Kutcher kezére játszott, amikor hangos botrányokat követően otthagyta a rendkívül sikeres Két pasi – meg egy kicsi című sitcomot. Helyére ugyanis a 33 éves fiatal pályatárs lép, aki egy internetes üzleteken meggazdagodott milliárdost játszik majd.

Elvileg nem lesz nehéz dolga, hiszen – és ezt elég kevesen tudják róla – a szerep egyáltalán nem áll messze a valóságtól. Az elsősorban bugyuta amerikai filmekből (és Mr. Demi Moore-ként) ismert Ashton Kutcher ugyanis egyre nagyobb játékos lesz a Szilícium-völgyben, ahol komoly befektetőként ismerik.

Ritka fajta

Már eddig is sok millió dollárt keresett befektetéseivel, és jelenleg is több titkos fejlesztésben érdekelt. „A Völgyben elég nagyra értékelik. Meglehetősen ritka, hogy egy Los Angeles-i színész részt vegyen a Völgy technológiai fejlesztéseiben” - nyilatkozta a színészről David Gorodyanksy, az AnchorFree társalapítója, a San Francisco-i polgármesteri hivatal tanácsadója.

Ashton Kutcher eddig mintegy 40 különböző tech projektbe tett pénzt vagy Katalyst nevű alapján keresztül, vagy magánemberként. Ezek között olyan óriások is vannak, mint a Skype vagy az AirBNB, és kisebb, még induló cégek is, amelyek azonban hatalmas profitot hozhatnak.

Ejnye-bejnye, Ashton!

Előfordul persze az is, hogy ezek a befektetések okoznak némi gondot. Múlt hónapban például Ashton Kutcher társszerkesztette a Details magazin számát, melyben több tech céget és induló projektet mutattak be. Egy ilyen magazin ilyen listájára felkerülni nyilván kézzelfogható anyagi hasznot jelent.

Éppen ezért meglehetősen nagy port vert fel, amikor kiderült, hogy a listázott vállalkozások némelyikében Kutcher pénzzel is érdekelt, márpedig ezt elfelejtette jelezni a magazinban. Azóta már felmerült az is, hogy komoly szövetségi vizsgálat indul az ügyben.

Ettől függetlenül nem lenne okos dolog alulbecsülni Ashton Kutchert. Végül is beházasodott a hollywoodi csúcselitbe (talán még Demi Moore is azon a környéken mozog, de volt férje, Bruce Willis mindenképpen), sikeres befektető a Szilícium-völgyben és hétfő estével megkapja az amerikai televíziózás egyik legnagyobb lehetőségét.

Csatlakozzon a már több mint háromezer tagot számláló Facebook-csoportunkhoz, mert az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

A Kívül tágasabbról ajánljuk:

Így akarta beszervezni a brit kormányfőt a KGB

Véletlen felfedezések a mikrótól a chipsig

A hosszú házasság titka

Gazdagisztánról ajánljuk

Húsz év után – ünneplés luxussal

Kristálylaptopok csak ínyenceknek

Elkészült a csodajacht – nézze meg!