Egy skóciai gimnázium tanárai igazán sajátos ajándékkal kedveskedtek a végzős diákoknak. Az egész az ebédlőben történt, 600 döbbent tanuló szeme láttára. Az esetről készült videó pedig ma már sláger a neten.

A múlt csütörtök is átlagosnak indult a skóciai Cupar város Bell Bexter gimnázumában. A végzősök már a vizsgák lázában égve jöttek-mentek a folyosón. Ebédidő lévén a menza zsúfolásig telt, mintegy 600 gyerek, tanár és a személyzet más tagjai beszélgettek, amikor egyszer csak megszólalt a zene.

Az éppen a terem közepén sétáló igazgató, Philip Black elsőre idegesnek tűnt, majd hirtelen mozdulattal egyik kollégájára mutatott és táncolni kezdett. Egyre több tanár (és néhány diák) csatlakozott hozzájuk, miközben a többiek döbbenten bámultak.

Így kezdődött az a napok alatt legendássá vált flashmob, melyet az iskola tanárai és személyzete szervezett és gyakorolt be a végzős diákok tiszteletére és búcsúztatójaként.

Minden megváltozott

Az 54 éves igazgató maga is meglepődött, milyen sikere lett a szombaton a netre is feltöltött videónak. „Miután a tánc felkerült a YouTuba-ra, teljesen más lett minden. Korábban sosem táncoltam, de nagy móka volt. Olyan 600 ember volt a menzán és most mindenki rohan és nézi a videót. Ez jót tesz az iskolának is” – nyilatkozta Philip Black.

A korábban testnevelő tanárként dolgozó igazgató azt mondta, a produkciót a végzős diákok búcsúajándékának szánták, mielőtt azok péntektől megkezdték az érettségi szünetet. „Mi vagyunk az egyik legnagyobb skóciai iskola, 1800 gyerek jár ide, és szeretnénk pozitív kapcsolatot kialakítani velük. Minden évben sok felsőévestől búcsúzunk, most is valami emlékezetessel szerettük volna megörvendeztetni őket” – mesélte. „Az egyik felsőéves lány, Chloe Simpson ötlete volt a tanárokat is bevonó flashmob és azt szerette volna, ha én állok az egész élére. Múlt héten tanítás után gyakoroltunk, és mintegy 100 kollégát és felsős diákot helyeztünk el az étkezde stratégiai pontjain” – beszélt az előkészületekről Philip Black.

„Azt beszéltük meg, hogy amikor megszólal a zene, nagyon szigorúnak és mérgesnek kell tűnnöm – aztán hirtelen belevágunk a YMCA-dalba a helyettesemmel, Hugh Martinnal. Aztán mindenki csatlakozik” – tette hozzá az igazgató, aki azt is elmondta: ésszerű határokon belül bármit megtenne, ami az iskola javát szolgálja és erősíti a diákok és az intézmény kapcsolatát.

„Mintegy hatszázan voltak a menzán és a beavatottakon kívül senki sem tudta, mi történik majd. Fantasztikusan jól sikerült. A legjobb az egészben, hogy így a diákok, a kollégák és a szülők is olyan oldalát láthatják meg az iskolának, amit alapesetben nem” – fogalmazott Philip Black igazgató.

Legenda lett

A reakciók egyöntetűen lelkesek voltak, egyes lelkes kommentárok egyenesen legendának nevezték az igazgatót, míg egy idősebb hozzászóló csak annyit jegyzett meg: „Az iskolai élet alaposan megváltozott sráckorom óta”.

Kíváncsiak lennénk, vajon egy átlagos magyar gimnáziumban elképzelhető-e ilyesmi? Ha valakinek van tudomása róla, ne habozzon, ossza meg velünk! Szeretnénk hinni, hogy vannak ilyen jó fej igazgatók itthon is!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!