Akár több millió dolláros kártérítés is lehet a vége annak a pernek, melyet az Egyesült Államokban egy fogyatékkal élő férfi indított az egyik legnagyobb kávéház-lánc ellen, mert nem alkalmazták.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

A kaliforniai Eli Pierre sajnos úgy született, hogy bal keze nem fejlődött ki rendesen. Ennek ellenére teljes életet él. A közelmúltban a Starbucks kávéház-lánchoz jelentkezett egy állásra, ám nem vették fel.

Az elbeszélgetésen ugyanis a hr-es közölte vele, hogy a szirupok meglehetősen magasan vannak, ezért a nem ép karjával nem érné el a flakonokat, hogy (az ép kezében a poharat fogva) képes legyen megnyomni őket.

Mérges lettem. Még soha senki nem mondta, hogy ne lennék képes bármit megcsinálni” - nyilatkozta Eli Pierre, aki támogatót talált egy wisconsini korábbi munkaadóban, aki kijelentette, hogy a férfi korábban bárosként és pincérként is megállta a helyét.

Másik lehetőség

Az ügyből per lett, amitől aztán a Starbucks regionális menedzsere rögtön úgy érezte, hogy fel kell ajánlania a férfinak egy másik felvételi lehetőséget egy másik egységnél.

A cég közleményt is kiadott, melyben nem győzi hangsúlyozni, hogy sok olyan munkavállalót alkalmaz, akik különböző fogyatékkal élnek, és az Eli Pierréhez hasonló nem kizáró ok.

A vizsgálat kezdeti szakaszában úgy találjuk, hogy a Mr. Pierre által a történtekről elmondottak és a saját verziónk nagyban eltérnek egymástól” - jelentett ki a Starbucks szóvivője.

Az ügyet felkapó amerikai lapok szerint ha Eli Pierre megnyeri a pert, akár több millió dolláros kártérítésre is számíthat.

Nem értjük

Viszonylag ritkán szoktunk különösebb kommentet fűzni a posztjainkhoz, de most kivételt tennénk. Kövezzenek meg, de egyszerűen nem értjük, hogy miért nem lehet bizonyos tényeket elfogadni. Olyan sok munka van a világon, amit Eli Pierre nyilván könnyedén el tud végezni, miért nem lehet elfogadni, hogy ez speciel pont olyan, amit objektív okok miatt nem.

Persze egy több millió dolláros kártérítés sem kutya...

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Horrorképek: ezt műveljük az állatokkal

Hogyan trükköznek a szupermarketek?

Miért híznak a nők?

A gyűlölet álarc nélkül

Ez lesz a világ legmagasabb épülete