Stacie Crimm meghozta a legnagyobb áldozatot, amit anya meghozta gyermekéért: az életét adta érte. A 41 éves nő inkább a rákot és a halált választotta, csak megszülhesse kisbabáját. 

Stacie Crimm már feladta, hogy valaha gyermeke lesz, az orvosok is egyenesen megmondták neki, hogy meddő. Így aztán gyönyörű sokként érte, amikor felfedezte, hogy terhes. Rögtön hívta is a testvérét. „Teljesen meglepte. Le volt döbbenve, boldog volt... magánkívül volt az örömtől” - mesélte Ray Phillips.

Ám az öröm nem tartott sokáig, ugyanis az amerikai Oklahomában élő Stacie Crimm egyre súlyosabb tüneteket kezdett észlelni magán: gyötrő fejfájásokat, látásromlást és az egész testét rázó remegést. Elment az orvoshoz, ahol megkapta a diagnózist: rák.

Zokogva hívott fel. Azt mondta: 'Nincs már elég hátra, hogy megszüljem a gyermekem'” - emlékezett vissza a testvér.

Nemet mondott a kezelésre

Az asszonynak lett volna esélye a betegség túlélésére, ha elfogadja a kemoterápiás kezelést, ám az veszélyeztette volna a magzatot. Az egyedülálló asszony megint a testvéréhez fordult és megmondta neki, hogy túl nagy a leendő lányára leselkedő kockázat. „Azt mondta, hogy ha meg kell hoznia a döntést, akkor tudom, mi lesz az. Ne is tegyek fel kérdéseket. Így aztán nem is próbáltam győzködni, tudtam, hogy ő már döntött” - mondta Ray Phillips.

Stacie mindent megtett, hogy sikerüljön életben maradnia, ám a rák nagyon agresszívan terjedt. Augusztusban összeesett a lakásában, kórházba szállították, ahol az orvosok császármetszéssel világra hozták a kislányt – 10 héttel a kiírt időpont előtt és mindössze egy kilósan.

A baba az intenzív osztályra került, egy másik épületbe, mint ahol édesanyját ápolták. Az ápolónők nem akarták, hogy Stacie, aki olyan keményem harcolt, hogy láthassa gyermekét, soha ne tarthassa a kezébe. Így aztán betették a kis Dottie Mae-t egy inkubátorba és átvitték Stacie-hez.

A legszebb, amit valaha láttam”

Olyasvalami volt ez, amit nem kérdés, hogy meg kell tenned” - mondta később az egyik nővér. Odatették a babát édesanyja mellkasára, aki egy pár pillanatig nézte, majd „felemelte, csak fogta a kezében és mosolygott” - emlékezett vissza Ray.

Úgy éreztem, alighanem ez a legszebb dolog, amit valaha láttam. Nem hiszem, hogy valaha látnék még ilyen gyönyörűt” - tette hozzá a testvér.

Stacie három nappal később meghalt.

Dottie Mae-t Ray és felesége, Jennifer nevelik (a fenti képen láthatók), Stacie kívánságának megfelelően. A kislány nem került rossz helyre, hiszen a házaspárnak hat gyermeke van.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Ja, és fent vagyunk a Twitter-en is sztárhírekkel, érdekességekkel.

Korábbi posztjaink közül ajánljuk:

Inkább a börtön, mint a munka

Kémbotrány: szex, oroszok és kiutasítás

Erre nincsenek szavak!