Emlékezetes büntetést szabott ki ez ohiói bíró arra a fiatal párra, akik az előírt védőfelszerelések nélkül indultak raftingolni. A bajba jutott párt órákig keresték a mentőcsapatok. Most sajátosan bűnhődnek.

 

(Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti.  Jó szórakozást!)

Még a múlt hónapban történt, hogy a 20 éves Grace Nash és a 22 éves Bruce Crawford raftingolni indultak egy ohiói, éppen áradó folyón. A fiatal pár nem viselte az előírt életmentő felszereléseket és természetesen bajba is került.

A segítségükre küldött keresőcsapat tagjai órákon át kutattak utánuk, míg végül sikeresen meglettek. Kiderült, hogy valahogyan sikerült partra vergődniük. Az esetből azért lett bírósági ügy, mert a pár egy hivatalos személynek letagadta, hogy tilosban járt.

Az ügyben ítélkező bíró sajátos büntetést szabott ki rájuk: választhattak 60 nap börtön illetve a között, hogy egy apró, felfújható gyerekmedencében állva, teljes életmentő felszerelésben szórólapokat osztogatnak a felelőtlen raftingolás veszélyeiről.

Könnyen lehet persze, hogy a bíró jó döntést hozott, legalábbis ha hiszünk Grace Nashnek, aki az egyik helyi lapnak azt nyilatkozta: megtanulták a leckét.