Nem, nem viccelünk, és azok az amerikai áruházláncok sem viccelnek, amelyek a minél vaskosabb profit reményében már most nekikezdtek a karácsonyi kellékek árusításának.

 

Azt már kezdjük megszokni, hogy az áruházak minden évben kicsit előrébb hozzák a karácsonyi vásárt, de a nyári melegben azért egyelőre kicsit nehezen vesszük fel a ritmust.

Pedig nem ártana, mert (legalábbis az Egyesült Államokban) már megkezdték a karácsonnyal kapcsolatos kellékek árusítását.

A leggyorsabb a Costco volt, amely már szeptember elsején karácsonyt kiáltott, de nem sokkal később követte a Hone Depot, szeptember 25-én pedig jön a Kmart és a Sears.

Az igazi nagymenők sem várnak októberig, a hírek szerint a Walmart és a J.C.Penny is még szeptember folyamán karácsonyi hangulatba kívánja ringatni a vásárlókat a profitmaximalizálás reményében.

Az áruházak minden évben egyre korábban kezdenek a karácsonyi árusításba. Tisztában vannak vele, hogy jelentős számú vásárló a Halloween-díszekkel együtt a karácsonyi vásárlást is megejti” - adott magyarázatot az Országos Kiskereskedelmi Szövetség marketing részlegének munkatársa, Mike Gatti.

A trendeket ismerve nem lennénk meglepve, ha hamarosan Magyarországon is megjelennek a karácsonyfadíszek az üzletekben. Azért 30 fokban vicces lesz...

Csatlakozzon hozzánk a már több mint háromezer tagot számláló Facebook-csoportunkhoz, mert az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!