A szállodák belső terét mindig alapvetően meghatározza az előcsarnok, az átrium. Az itt következő példák eme műfajnak a legszebb darabjai, igazi művészi alkotások. Még csak annyit: tériszonyban szenvedők gondolják meg, hogy kattintanak-e...

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Sokféle hobbi és őrület akad a világon, az egyik ilyen egészen különleges elhivatottság a szállodai átriumok fotózása. Az itt következő képeket olyanok készítették, akik ennek a műfajnak a megszállottai.

Jin Mao, Shanghaj

A fenti képen látható Jin Mao Torony valójában egy 88 emeletes felhőkarcoló, pontosabban annak belseje. Az arányok a kínai kultúrában a gyarapodást, a jólétet szimbolizáló nyolcas szám köré koncentrálódnak. A kép lenyűgöző...

Burdzs al Arab, Dubaj

A dubaji Burdzs al Arab különlegessége a világ egyik legmagasabb átriuma. Ha lentről nézünk felfele, akkor az emeletek kékre festett padlója lassan zöldbe vált, ahogyan a tekintetünk a tető felé halad, összezavarva a kint és bent fogalmát.

Marshall Field Building, Chicago

A chicagói State Streeten található Macy's áruház épületében készült ez a kép, valamikor a karácsonyi ünnepeket megelőzően. Egészen lenyűgöző belső, az alsó szinteken a vásárlók apró hangyáknak tűnnek csupán.

Pan Pacific, Szingapúr

A kép a Szingapúr belvárosában fekvő Pan Pacific 33. emeletéről készült. Ha minden igaz, ez Délkelet-Ázsia legmagasabb szállodája. A geometria és a fotó mindenesetre lélegzetelállító, nekünk az egyik kedvencünk.

Renaissance Hotel, Saigon

Lám, a sztereotip gondolkodás hátránya: ki gondolta volna, hogy Vietnámban ilyen is van... Érdekesen keveredik a modern és a hagyományos, a hatás pedig elképesztő.

Lloyds, London

Vietnám után éles váltás, hiszen ha akad tradíció, akkor az a londoni Lloyds. A rengeteg mozgólépcső ennek ellenére egészen futurisztikus jelleget kölcsönöz az épületnek.

Marriott Marquis, New York

A Llyodsnál talán csak a New York-i Marriott Marquis futurisztikusabb (még ha ez nem is verseny...), egészen lenyűgöző a látvány.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Ötévesen intézetbe küldenék a rossz gyerekeket

Vicces őrület kutyával

A világ az Apokalipszis után

A náci Titanic

Pillantás egy világsztár hétköznapjaiba

Lehet-e túl sok szex?