Minden erőnkkel próbáljuk elkerülni a demagógiát, így inkább csak a tényként közöljük: Los Angeles egyik legmenőbb helyén van egy olyan, házi kedvenceknek kialakított hotel, hogy az ember szája tátva marad. Mondjuk is és mutatjuk is...

 

Ha véletlenül valaki Los Angelesben járna (vagy ott él és olvassa a blogot, mert ezt az eshetőséget se zárjuk ki, ugye...), szóval ha valaki ebben az amerikai metropolisban jár, netalántán jó sorsa a Four Seasons hotel felé viszi, akkor higgyen a szemének: az út túloldalán az a hotelnek kinéző intézmény valóban az, de kizárólag házi kedvenceknek.

A Barkley luxushotel ugyanis elsősorban kutyákat és macskákat fogad (de nem zárkóznak el a többi kisállattól sem), ha kell, limuzint küldve értük.

(Egy rövid zárójeles kitérővel jegyeznénk meg, hogy mindenkinek tiszteljük a magánéletét, mindenki azt szeret, akit és amit akar, arra költi a pénzét, amire akarja – törvényes keretek között – ugyanakkor a limuzinos luxuskényeztetés, a kutyamasszázs és társaik a mi egyszerű lelkünknek nem kis aránytévesztésnek tűnnek. Pont.)

Szóval a Barkley szemben fekszik a Four Seasons szállodával, ami persze szinte üvöltve kínálja az összehasonlítgatás lehetőségét a szobába rendelhető reggelitől, a masszázson át az uszodai szolgáltatásokig – merthogy mindezt a kis kedvencek is megkapják az út túloldalán, sőt, némileg többet is.

Kezdjük a szobákkal, melyek természetesen klimatizáltak (nehogy már egy kutyának melege legyen...), fokozatokban állítható világítás és kellemes, nyugtató zene is van bennük.

Ha valaki esetleg macskát vinne be, akkor feltétlenül gondoskodnak róla, hogy a szobatévén (mert hát ugye...) repülő madarakat és úszkáló trópusi halakat mutogassanak neki. (Hogy ez speciel megnyugtatja, vagy felizgatja az állatot, illetve hogy mi is a pontos cél, azt elképzelni sem tudjuk.)

Aki kedvence táplálkozására is nagy hangsúlyt fektet (és ki ne lenne ilyen), az nyilván örömmel veszi, hogy amennyiben erre igény mutatkozik, a hotel a legnagyobb örömmel rendel steaket a Four Seasons-ből, a macskák igény esetén sushit is kaphatnak...

A szálloda honlapja szerint a 2100 négyzetméteres hotel és spa természetesen többféle elhelyezést kínál, kezdve az egyszerű szobától (nevetséges 44 dollár 50 cent / éjszaka, ami alig 8200 forint) egésze a plazmatévével, webkamerával és bőrbútorokkal felszerelt lakosztályig (72 dollár 50 centért, azaz 13400 forintért szinte ingyen van). 

A szolgáltatások között van kutyakozmetika exkluzív szőrfestéssel, masszázs (emberek, kutyamasszázs, hát szegény állatnak mi más hiányzott még az életéből, mint egy jó kis masszázs, de tényleg!)...

Ha mindez nem lenne elég, akkor az ösztöneiktől megfosztott állatokat szakképesített úszómesterek (bocsánat: instruktorok) tanítják meg úszni, a magabiztosabbak kis játékállatokkal is játszhatnak, míg a kevésbé biztos úszók természetesen mentőmellényben gyakorolnak, hogy a gazdi majd büszke legyen rájuk.

Ha pedig a kedvencek elfáradtak volna a nagy jólétben, akkora a medence partján egy hűsítő ital mellett leheveredhetnek és élvezhetik a luxust. 

Ami azért őszintén szólva állati... 

Csatlakozz hozzánk és több mint kétezer barátunkhoz a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Ha tetszett a poszt, akkor ajánljuk ezeket is:

Az állatvilág akrobatái

Egy egészen elképesztő mentőakció