A szardíniai Costa Smeraldán található Porto Cervo a milliárdosok egyik kedvenc pihenőhelye. Így aztán a betörőké is, akik körében újfajta módszer terjedt el a gazdagok kifosztására. 

A múlt héten több betörés is történt a nyaralóhelyen, a károsultak között található például egy milánói gyógyszergyár-tulajdonos, akit 300 ezer euró értékű ékszertől és készpénztől szabadítottak meg. A betöréskor a házban tartózkodott az üzletember 42 éves felesége, lánya, az asszony édesanyja, és egy alkalmazott is, de egyikük sem hallott semmit.

A szomszédos villából 15 ezer euró készpénzt és egy értékes órát vittek le. Az ott nyaralók a rendőröknek azt mondták, hogy amikor felébredtek gyengének és zavarodottnak érezték magukat.

Kiderült, hogy a betörők altatógázt juttattak a ventillátorokba, mielőtt behatoltak volna az épületbe.

Az eset nem egyedülálló, ebben a hónapban már legkevesebb hat házba jutottak be hasonló módszerrel a betörők a spanyol Costa del Solon, így próbálván megakadályozni, hogy a lakók felriadjanak.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Ezeket ki ne hagyja!

Így lopnak ők

A hurrikán és a szex

Íme, Abramovics új csodapalotája