A Gucci-vagyon örökösének volt felesége finoman szólva sem hibátlan ember, viszont legalább ragaszkodik az elveihez. Ennek most például az a következménye, hogy börtönben marad.

Azt senki sem merné állítani, hogy Patrizia Reggiani különösebben jó vagy szimpatikus ember lenne. A néhai Maurizio Gucci volt felesége jelenleg 29 éves börtönbüntetését tölti, amit azért szabtak ki rá, mert bebizonyosodott, ő állt egykori férje meggyilkolása mögött.

Az eset még 1995-ben történt, amikor az akkor már egy ideje hivatalosan is elvált asszony megelégelte a szánalmasnak tartott évi 400 ezer fontos apanázst és bosszúból megölette volt férjét. (Ha már itt tartunk: egy nápolyi jövendőmondót és egy lepukkant milánói hotel portását felbújtva...)

Most lehetősége lett volna feltételesen szabadlábra kerülni, a feltétel pedig annyi volt, hogy munkát kell vállalnia. A nő erre meglehetősen szokatlan választ adott, amennyiben az ügyét felülvizsgáló bírónak azt mondta: soha életében nem dolgozott és 63 évesen már nem is szeretné elkezdeni. Úgyhogy a maga részéről inkább marad a börtönben.

Patrizia Reggiani elvhű nő, hiszen egyik legtöbbet idézett mondása szerint: „Inkább sírok egy Rolls Royce-ban, mint vagyok boldog egy biciklin”. Így aztán ennek megfelelően most marad tovább a milánói San Vittore börtönben, ahol gondozhatja a növényeket és játszhat a menyétével.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Ja, és fent vagyunk a Twitter-en is sztárhírekkel, érdekességekkel.

Korábbi posztjaink közül ajánljuk:

Kémbotrány: szex, oroszok és kiutasítás

Egy kommunista James Bond

Erre nincsenek szavak!