A brit kormányfő Toszkánában tölti a vakációt. David Cameron egy luxusvillát bérel – saját pénzen, amit azért érdemes hangsúlyozni, mert egyik elődjét, a munkáspárti Tony Blairt éppen azért támadták sokat a sajtóban, mert ingyen meghívásokat fogadott el nyaranta. 

Két hétre Olaszországba utazik pihenni a brit miniszterelnök, aki egy toszkán luxusvillát választott a nyaralás helyszínéül. Amikor a hír napvilágra került, a kormányfői hivatal nem győzte hangsúlyozni, hogy David Cameron saját pénzét költi a nyáron, ellentétben egyik elődjével a sajtóban csak gúnyosan „Toszkán Tony-nak” csúfolt Tony Blairrel, aki előszeretettel fogadott el nyári meghívásokat dúsgazdag barátoktól.

A konzervatív David Cameron és családja a hivatal szerint fapados légitársasággal utazik és saját pénzéből állja a heti 11 ezer eurós (3 millió forintos) bérleti díjat, pontosabban annak rá eső egyharmadát, hiszen két baráti családdal nyaralnak együtt.

A miniszterelnöki hivatal azt is sietett hangsúlyozni, hogy (ismét csak Tony Blairrel ellentétben, aki baráti kapcsolatot ápolt az olasz miniszterelenökkel) David Cameron nem találkozik Silvio Berlusconival, lévén „ez egy nyaralás és nem munkalátogatás”.

Visszatérve a villára, a 300 éves ingatlan kertjében uszoda és teniszpálya is van, és természetesen a biztonsági intézkedések is kiemelkedőek. Az ingatlan egyébként szerepel Jamie Oliver egyik szakácskönyvében is, amint a sztárszakács tésztát készít az egyik alkalmazottal.

A berendezés is fényűző, antik bútorokkal, kristály kandelláberekkel, márvánnyal borított fürdőszobákkal, versenyméretű biliárdasztallal és antik valamint kortárs festményekkel a falakon.

A környék pedig káprázatos, hiszen szőlőültetvények és olajfák határolják és ha úgy adódik, a birtokon lévő tóban horgászni is lehet.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Amennyiben tetszett a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

Luxusbörtönben a norvég tömeggyilkos?

Íme, a csodálatos kristálybarlang!

Így dőzsöl az elit