A Chelsea orosz tulajdonosa London legexkluzívabb környékére, Diana hercegnő egykori otthona közelébe költözött, csekély 90 millió fontot (27,5 milliárd forintot) fizetve a 15 hálószobás ingatlanért. 

Nemes egyszerűséggel Milliárdosok Sorának nevezik a Nyugat-Londonban található Kensington Palace Gardens, melynek legújabb lakója Roman Abramovics. A Chelsea labdarúgóklubot is tulajdonló orosz oligarcha már a harmadik a tíz leggazdagabb brit milliárdos közül, aki ide költözik.

A 15 hálószobás, hatalmas kerttel és föld alatti játszótérrel is rendelkező palotához teniszpálya, egészségközpont és egy kifejezetten az Abramovics hat muzeális értékű Ferrarijának kialakított garázs is tartozik.

A vétel érdekessége, hogy azt ingatlanügynök nélkül bonyolították (persze azt mi sem gondoltuk, hogy az orosz milliárdos újsághirdetés nyomán keres otthont magának) és Roman Abramovics minden különösebb problémázás nélkül fizette ki a vételárat.

Tulajdonképpen még olcsón meg is úszta, ahhoz képest, hogy az eredeti elképzelések szerint a szintén a legelőkelőbb környékek közé sorolt Belgraviában (a precízek kedvéért, a Lowndes Square-en) alakíttatták volna át párjával, Dasha Zsukovával egy ház kilenc lakását egyetlen hatalmas otthonná, de sokallták a beígért 3 év kivitelezési időt és inkább a vásárlás mellett döntöttek. (Na, ezek szerint mégsem minden a pénz...)

A döntésben közrejátszott az is, hogy a Lindsey House részben a különleges épületeket kezelő és védő National Trust tulajdonában van, azaz Abramovicsnak és Zsukovának (lenti képünkön) a ház és a kert egyes részeit meg kellett volna nyitni a nagyközönség előtt az év bizonyos napjain.

Visszatérve a Kensington Palace Gardensben lévő palotához, a szomszédság sem kifejezetten szegény. Ott lakik ugyanis a 23,8 milliárd fontos vagyonával Nagy-Britannia leggazdagabb emberének számító acélmágnás Lakshmi Mittal, aki csekély 57 millió fontért (17,6 milliárd forintért) vette meg jelenlegi otthonát a Formula-1 urától, Bernie Ecclestone-tól még 2004-ben. (Az már más kérdés, hogy utána elnevezte Taj Mittalnak, ami erősen alulról súrolja az ízléstelenség határát, de ő tudja...)

A szomszédok közé tartozik még Jon Hunt ingatlanmágnás és az ukrán származású olajmogul, Len Blavatnyik, utóbbi vagyonát 4,7 milliárd fontra becsülik. A környéken hemzsegnek a diplomáciai épületek, egyebek mellett az orosz és az izraeli nagykövetség, ami egyebek mellett azt is jelenti, hogy az utcában hemzsegnek a rendőrök és a fegyveres őrök.

Kensington Palace Gardensben az átlagos ingatlanár csekély 19,5 millió font (6 milliárd forint), amivel átvette az ország legdrágább utcája megtisztelő címet az észak-londoni Bishops Avenue-tól. Az érdekesség kedvéért említjük meg, hogy ez a szelíd 19,5 millió font éppen a 93-szorosa a brit átlag ingatlanárnak (ami még így, í válság közben is több mint 200 ezer font, azaz 62 millió forint).

Ja, és hogy el ne felejtsük, Diana hercegnő egykori otthona még ma is a királyi család több tagjának szolgál lakóhelyül.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Ezeket ki ne hagyja!

Lessen be a világ legdrágább ingatlanába!

Megoldódott a csodalakás rejtélye

Íme, a 3 milliárd fontos csodajacht