Minden idők legdrágább jachtját egy malajziai üzletember rendelte meg. A 3 milliárd fontos árban 1 tonna (!!!) arany és platina is benne foglaltatik. 

Úgy tűnik, a meg nem nevezett malajziai üzletember nem tudott már mit kezdeni rengeteg pénzével, ezért úgy döntött, hogy megépítteti minden idők legdrágább jachtját.

A History Supreme nevet viselő hajóra összesen egy tonnányi nemesfémből (javarészt aranyból és platinából) készítettek bevonatot, egészen a hajótest aljától (amit arannyal vontak be) a fedélzeten át az étkezőig, a korlátig és a horgonyig.

A döbbenetes árban benne foglaltatik egy minden luxust felvonultató hálószoba, amelynek falát platinával vonták be, és olyan apróságok találhatók még benne, mint meteoritból származó kövek és eredeti T-Rex csont.

Csupán összehasonlításként: a Chelsea labdarúgó-csapatának milliárdos orosz tulajdonosa, Roman Abramovics „mindössze” 300 millió fontot költött világszerte megcsodált Eclipse nevet viselő jachtjára, melyen két úszómedence, konditerem és tengeralattjáró is van.

A History Supreme egyébként egy liverpooli ékszerész (!!) keze munkáját is dicséri, akinek három évébe telt a nemesfémek felvitele. Stuart Hughesnak egyébként nem ez az első extravagáns megbízása, épített például akváriumot 68 kilogramm 24 karátos arany felhasználásával (az ára nevetséges 3 millió font), de viszonylag érdekes az 5 millió fontba kerülő iPhone 4 is, melyen 500 darab gyémánt található.

Stuart Hughes alkotása az a likőrösüveg is, melynek éke egy hihetetlen ritkaságnak számító, 18,5 karátos gyémánt – így aztán nem csoda, hogy 27 millió fontba kerül.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Ha tetszett ez a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

Ifjú milliárdosok klubja

Lakjon együtt a legnagyobb sztárokkal!

Hogyan fogjunk milliárdos férjet?