Kevés előkelőbb dolog van egy brit nevelőnőnél – legalábbis így gondolják azok a borzasztóan gazdag orosz, arab és kínai családok, akik az utóbbi években az egekbe tornászták a megfelelő személynek kifizetendő fizetések és juttatások összegét.

A legdurvább szélsőség egy orosz család, amely egy másiktól szeretett volna elhozni egy dadust, és ezért minden követ meg is mozgatott. Jó drága köveket, ráadásul, hiszen a fizetési ajánlatuk a kisstílűnek semmiképp sem nevezhető évi 200 ezer dollár (38 millió forint) volt.

De tudunk olyan családról is, amelyik évi 130 ezer dolláros (24,7 millió forintos) fizetést adott a nevelőnőnek, igaz, ezért rögtön három gyereket kellett nevelni (hogy oda ne oldalazzunk...)

A szélsőségeket félretéve, a fenti két összeg jócskán meghaladja az évi 75 ezer dollár (14,2 millió forint) körüli átlagot, ami azért még mindig messze van az éhbértől, pláne, hogy a fizetés mellé ráadásul általában egész komoly külön bejáratú lakás vagy lakrész, valamint szinte mindig egy autó is jár.

Luxus mindenhol

A jó nevű nevelőnők általában már azt is kikötik, hogy csak business classon hajlandóak repülni, már amennyiben egyáltalán rászorulnak, hiszen elég sok családnak van magánrepülőgépe.

Mindenesetre volt olyan nevelőnő, akinek olasz munkáltatója lecserélte az egész ruhatárát, egy másiknak pedig a szaúdi alkalmazó vett egy házat.

Az egyik legnevesebb brit közvetítőcég, az Imperial Nannies szerint a gazdasági válság nem befolyásolta a piacukat, mert azokat a csúcsgazdagokat, akik megengedhetik maguknak az ilyen drága alkalmazottat, nemigen érintették az anyagi nehézségek.

Mi azért elgondolkodtatónak tartjuk, amit az egyik nevelő mondott, jelesül, hogy az ilyen családban felnövő gyerekek ugyan nem ismerik az anyagi gond fogalmát, viszont cserébe a szülők érzelmileg nagyon elhanyagolják őket, mivel szinte soha nincsenek velük és a rengeteg pénzzel csak a saját lelkiismeretüket próbálják megnyugtatni.

Csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol az itteninél bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Aki Twitter-en követne minket, azt is megteheti. Jó szórakozást!

Ha tetszett ez a poszt, jó szívvel ajánljuk az alábbiakat is!

A legbotrányosabb címlapok

Ki csipkedi a nők fenekét?

Nézze meg a földi mennyországot!