Leáldozóban a gondoskodó, házias nők típusának. A férfiak ma már mást akarnak, legalábbis ezt állítják magukról egy friss felmérésben. Vajon Ön, hölgyem, megfelel-e a modern nőideálnak?

Egykor (nem is olyan) régen az anyás, gondoskodó, házias nő volt a férfiak többségének ideálja. Egy friss brit felmérés szerint ma már nem így van: a megkérdezettek kétharmada a hatalommal bíró, vezető beosztású, szexi nőkre vágyik.

Ez különösen igaz a fiatalabb, 30-34 közötti férfiakra, hiszen náluk az arány 71 százalék az Electronic Arts játékprogram-gyártó mamutvállalat által megrendelt felmérés szerint. (Feltételezzük nekik a szoftverekben szereplő nőtípusok tervezéséhez volt szükségük a kutatásra.)

Kell a pénz

Szakemberek szerint az erős, független, szakmájában sikeres nő főleg a gazdasági válság miatt vonzza a férfiakat, akik immár elvárják, hogy a partnerük is járuljon hozzá a közös kassza megtöltéséhez.

„A gazdasági helyzet rosszabb, mint valaha, így aztán azok a férfiak, akik régebben kifejezetten tartottak az erős, hatalommal bíró, sikeres nőktől, hirtelen megvilágosodtak. Megfordult a helyzet, a nő anyagilag függetlensége kifejezetten vonzó” – vélekedett Jo Barnett párkapcsolati szakértő.

„A média sikeresen adta el nekünk a hatalommal bíró, vezető beosztású nő szexi képét. E kép szerint ezek a nők nehezen megszerezhetők, így aztán a férfiaknak harcolni kell értük” – tette hozzá a szakember.

A brit férfiak 18 százaléka egyébként olyan párt keres magának, akivel lehet együtt szórakozni, 14 százalék azt értékeli legtöbbre, ha egy nő kiáll magáért, míg 9 százalék szerint nincsen fontosabb a spontaneitásnál.

Az örök típus

Örök vonzerővel bírnak a „rossz lányok” (és nem a rosszlányok…), a típus megtestesítői között olyan neveket találunk, mint Angelina Jolie (itt jobbra) vagy Megan Fox. Úgy látszik, ez az a típus, amely nem megy ki a divatból (a megkérdezettek egyharmada vonzódik kifejezetten hozzá).

A magunk részéről azért nagyon halkan annyit megjegyeznénk, hogy mindez nagyon szép és nagyon jó, de azért hosszú távon együtt élni valakivel más tulajdonságokat is megkövetel. Azért tiszteltetjük a vezető pozícióban lévő hölgyeket és a rosszaságokat is…

Vajon milyen férfiakra gerjednek a nők? A választ holnap adjuk meg.

Fent vagyunk a Facebook-on, ahol bővebb tartalommal, linkekkel, érdekes sztorikkal jelentkezünk: ami ide nem fér, ott megtalálható! Csak egy lájk az egész – bőven megéri…(Ja, és nem hagyjuk cserben a Twitter-hívőket sem, aki ott követne minket, az nyugodt szívvel kattintson ide!)