Lássuk be, a szállodák nyomasztó többsége fantáziátlan, kifejezetten a funkcióért létező épület, ahol a különbséget leginkább a szolgáltatások minősége jelenti. Néha azonban egészen kreatív és elképesztő dolgokba botlunk, melyek messze kirínak az átlagból. Ma öt ilyet mutatunk be. Íme!

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Hotel Kakslauttanen, Finnország

Jövőre az elmúlt fél évszázad legjobb természeti körülményei állnak majd össze az Északi Fény megfigyeléséhez. Mi is lehetne jobb helyszín ennél, mint ez a finn szálloda, a maga futurisztikus üvegigluival. Az üvegfelületek természetesen hőállóak, így aztán a benti kellemes melegből lehet figyelni az eget.

La Balade des Gnomes, Belgium

A belgiumi Durby mellett található La Balade des Gnomes-ban mindösszesen tíz szoba található, de az egész szó szerint mesés, hiszen egy-egy meséről, vagy legendás történetről formázták őket. A képen természetesen a trójai faló látható – egészen nagyszerű eljátszani a gondolattal, hogy az ember egy ilyen helyen hajthatja álomra fejét.

Rock It Suda, Dél-Korea

Néha valami attól lesz izgalmas, hogy egyáltalán nem illeszkedik a környezetéhez. Körülbelül ez a helyzet a dél-koreai Rock It Suda együttesével, melynek szépségét éppen hihetetlen eklektikussága adja. A nevét egy rockzenekarról kapta (a basszusgitárosé a szálloda...), akik rendszeresen koncertekkel szórakoztatják az összesen hat szobából álló hotel közönségét. A tematikus szobák között van Barbie-nak, Spanyolországnak vagy éppen a Ferrarinak dedikált is.

V8 Hotel, Németország

A négycsillagos V8 Hotel (a nevét a kép alapján aligha kell magyarázni...) a Boblingen melletti Meilenwerk komplexum tagja. Nem érdemes szaporítani a szót: a szobák alighanem minden autóimádó álma. Képzeljük csak el, hogy egy átalakított Mercedes Benzben töltjük az éjszakát (kényelmesen...), vagy egy 53-mas Beetle-ben, vagy éppenséggel egy Cadillacben. Jól hangzik, nem igaz?

Hotel Inntel Zaandam, Amszterdam

Ez a 12 emeletes (!!) amszterdami szálloda egyszerűen lélegzetelállító. Olyan, mintha valaki fogta volna és egymásra hajigált volna házakat. Elsőre kissé megdöbbentő látvány, de minél tovább nézi az ember, annál inkább magával ragadja.

Ha tetszett a poszt, ajánljuk az alábbiakat is:

Itt a rémes karácsonyfa-betegség

Hogyan játsszák ki az amerikai zöldkártyát?

A világ legnyomasztóbb Disneylandje

Politikusok nyírnák ki Jeremy Clarksont

Halálsoron 2