Nem akármilyen teljesítményt mutattak be a kínaiak, akik 15 nap alatt (!!) húztak fel egy 30 emeletes szállodát Csangsa városában. Ami szintén nem mindegy: egyetlen munkás sem sérült meg...

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Azt, hogy a kínaiak elképesztő dolgokra képesek, eddig is tudtuk, ám a legújabb teljesítmény még így is ámulatba ejtő. Alig 15 nap (avagy 360 óra) alatt ugyanis a semmiből húztak fel egy 30 emeletes szállodát...

A hotelt a Hunan tartományban fekvő Dongting-tó partján építette meg egy kínai cég, a Broad Group, amely a fenntartható építészet szakértője. Az épület a Richter-skála szerinti 9-es erősségű földrengést is kibírja, kínai tudományos szakemberek szerint ötször olyan ellenálló, mint egy hagyományos konstrukcióban épült épület.

A gyorsaság annak köszönhető, hogy az összes építőanyagot készen szállították az építkezés helyszínére, valamint kész épületegységeket kellett a helyükre emelni. A főbb elemeket például alig 46 óra alatt rakták össze.

Minden szoba hang- és hőszigetelt, mi több, külön levegőminőség-vizsgáló monitorozza a Kínában meglehetősen sok problémát okozó levegőszennyezettséget.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Száz év egy fantasztikus videóban

Atomtámadás után – sosem látott képek

Túl szexi volt a gimnazistalány

Aki megmentette a négyéves Hitlert

Hivatása a halál

Tudatlanság az utakon