Elég ritkán van alkalmunk bepillantani abba, milyen kiképzést kapnak a kínai erőszakszervezetek tagjai. Hát ez egy ilyen ritka alkalom.

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on és a Twitter-en!

Kínában nem vacakolnak sokat, ha a főnök kér valamit... Csak idén januárban volt, hogy az ország elnöke kijelentette, jó néven venné, ha a rendőrség átvenne dolgokat a katonai kiképzésből, márpedig ezen képek alapján éppen ez történik.

A kiképzők nem kímélik a Nép Fegyveres Rendőrség tagjait (miért is tennék), bár nem vagyunk szakértők, de laikus szemmel ezek meglehetősen látványos és kemény gyakorlatoknak tűnnek (ha nem azok, akkor majd a kommentekben helyreraktok...).

A képek egyébként még a múlt hónapban készültek, és mivel Kínában sincsen semmi véletlenül, amikor az erőszakszervezetekről van szó, feltételezzük, ezeknek a képeknek is van némi üzenetértéke.

A kiképzésen részt vett egységek egyébként nem a rendes rendőrség tagjai, a mintegy 660 ezer fős állomány a fegyveres erők parancsnoksága alá tartozik és feladata a belbiztonság biztosításán túl a kulcsfontosságú kormányzati épületek védelme.

A korábbi posztok közül ajánljuk:

Brutális balesetek az autózás hőskorából

Amerika rejtett arcai

A királynő találkozásai: Chaplintől Lady Gagáig

A náci szörny cellájában

"Éreztem, valaki nem tér vissza élve”